Από 1η Δεκεμβρίου που ανακοινώθηκε στην Κίνα το πρώτο κρούσμα του Covid-19, έχουν προσβληθεί από τον ιό 94.250 άτομα παγκοσμίως, εκ των οποίων δυστυχώς έχουν χάσει τη ζωή τους 3.214 άτομα, ενώ 51.026 άνθρωποι έχουν θεραπευτεί, με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας να αναφέρει ότι το ποσοστό θνησιμότητας του κορωναϊού είναι 3,4%.

Όπως γνωρίζεις, όμως, ο Covid-19 έχει προκαλέσει αναταραχή σε όλον τον πλανήτη, με την Κίνα να είναι η χώρα που επηρεάζεται στο μέγιστο βαθμό, καθώς η ασιατική χώρα αποτελεί την μεγαλύτερη εστία μόλυνσης.

Ο οργανισμός επιβατικών αυτοκινήτων της Κίνας (CPCA) ανακοίνωσε σήμερα ότι οι πωλήσεις νέων ΙΧ στη Κίνα κατά τις 29 ημέρες του Φεβρουαρίου σημείωσαν πτώση που έφτασε το 80%. Ο CPCA δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες, αλλά η Toyota έγινε η πρώτη μεγάλη παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία που ανακοίνωσε τις πωλήσεις της για το Φεβρουάριο στην Κίνα.

Πιο συγκεκριμένα, η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία δήλωσε ότι πούλησε 23.800 αυτοκίνητα της Toyota και της Lexus, με τις πωλήσεις να ήταν μειωμένες κατά 70% σε σχέση με το ίδιο μήνα του προηγούμενου έτους. Από την πλευρά της, ο πρόεδρος της General Motors στην Κίνας, Matt Tsien, δήλωσε ότι η εταιρία του θα αντιμετωπίσει σοβαρές προκλήσεις στο πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, αλλά αναμένει ότι η κατάσταση θα χαλαρώσει το δεύτερο τρίμηνο. Η GM είναι η δεύτερη μεγαλύτερη ξένη αυτοκινητοβιομηχανία της Κίνας.