Λόγω της παγκόσμιας επιδημίας του κορωνοϊού, η φετινή έκθεση της Γενεύης ακυρώθηκε μόλις 4 ημέρες προτού ανοίξουν οι πύλες της, ενώ και η έκθεση του Πεκίνου αναβλήθηκε, αφού δεν θα πραγματοποιηθεί από τις 21 έως τις 30 Απριλίου, στο China International Exhibition Center. Η διοργανώτρια αρχή αποφάσισε να αναβληθεί και όχι να ακυρωθεί η κινέζικη έκθεση, με τη νέα ημερομηνία της να ανακοινώνεται αργότερα μέσα στο έτος.

Σήμερα έγινε γνωστό πως οι διοργανωτές της έκθεσης της Νέας Υόρκης, που ήταν προγραμματισμένη να διεξαχθεί από τις 8 έως τις 9 Απριλίου, ανέβαλαν εθελοντικά την διεξαγωγή της λόγω του κορωνοϊού, προκειμένου να συμβάλουν στον περιορισμό του, με την έκθεση να διεξάγεται τον Αύγουστο.

Συγκεκριμένα η έκθεση θα ανοίξει για τους δημοσιογράφους το διήμερο 26-27 Αυγούστου, ενώ από τις 28 Αυγούστου έως και τις 6 Σεπτεμβρίου, η έκθεση θα είναι ανοικτή για το κοινό.

Το περασμένο Σάββατο, 7 Μαρτίου, ο κυβερνήτης της πολιτείας της Νέας Υόρκης την κήρυξε σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης καθώς ο αριθμός των κρουσμάτων του κορωνοϊού διπλασιάστηκε σε 24 ώρες. Μέχρι σήμερα έχουν υπάρξει 142 κρούσματα ανθρώπων που νοσούν από τον κορωνοϊό στη πολιτεία της Νέας Υόρκης, ενώ στις ΗΠΑ συνολικά έχουν επιβεβαιωθεί 647 κρούσματα, με 25 ανθρώπους να έχουν χάσει την ζωή τους από τον συγκεκριμένο ιό.