Χωρίς αμφιβολία, το ποθητότερο, το “ιερό δισκοπότηρο” και ίσως το καλύτερο Impreza όλων των εποχών για πολλούς είναι το 22B STi. Δημιουργήθηκε το 1998 για να εορταστούν τα 40 χρόνια της εταιρίας και διαθέτει ειδικό προφυλακτήρα, μοναδική απόχρωση του μπλε χρώματος, καπό, φτερά και πίσω αεροτομή, ανάρτηση της Bilstein, φρένα της Brembo και 17άρες χρυσές ζάντες.

Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο ωστόσο είναι ακόμη πιο ξεχωριστό αφού πρόκειται για ένα αγωνιστικό Impreza WRC της Prodrive. Ο Ιάπωνας ιδιοκτήτης του το έχει μετατρέψει έτσι ώστε να μπορεί να κινείται νόμιμα σε δημόσιους δρόμους. Το αγωνιστικό αποτέλεσε την βάση πάνω στην οποία βασίστηκε το 22B.

Το αγωνιστικό χρησιμοποιήθηκε από την Subaru ως δοκιμαστικό αυτοκίνητο και συμμετείχε σε ορισμένους WRC αγώνες από άλλες, μη εργοστασιακές ομάδες. Αγοράστηκε χωρίς κινητήρα, με τον Ιάπωνα ιδιοκτήτη του να τοποθετεί τον S204 STi κινητήρα απόδοσης 320 ίππων που συνδυάζεται με ένα 6-τάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων, ενώ η ανάρτηση, τα φρένα, τα καθίσματα και οι χρυσές ζάντες είναι WRC Spec.