H Volkswagen teasάρει για πρώτη φορά το νέο Amarok, που θα βασίζεται στο Ford Ranger

Σχετικά άρθρα

To Amarok βρίσκεται στην αγορά μια ολόκληρη δεκαετία, και η παραγωγή της τρέχουσας γενιάς του έχει σχεδόν ολοκληρωθεί, γι’αυτό και η γερμανική εταιρία έδωσε σήμερα την πρώτη teaser φωτογραφία του νέου μοντέλου.

Αυτό θα παρουσιαστεί εντός του 2020 και θα βασίζεται στη πλατφόρμα του νέου Ranger, ως μέρος της παγκόσμιας συνεργασίας μεταξύ της VW και την Ford. Το νέο μοντέλο θα προσφέρεται με κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου και αναμένεται να κυκλοφορήσει στα τέλη του 2021 ή στις αρχές του 2022.

Η παραγωγή του σημερινού μοντέλου θα σταματήσει σύντομα για δύο λόγους. Ο πρώτος είναι το γεγονός πως το εργοστάσιο στο Ανόβερο όπου κατασκευάζεται, θα αναβαθμιστεί προκειμένου να κατασκευαστεί μόνο ηλεκτρικά μοντέλα, με το πρώτο ηλεκτρικό μοντέλο που θα βγει από την γραμμή παραγωγής του να είναι η έκδοση παραγωγής του ID Buzz, η οποία θα κυκλοφορήσει στην αγορά το 2021.

Ο δεύτερος λόγος είναι οι εκπομπές ρύπων που παράγει ο εξακύλινδρος κινητήρας του μοντέλου. Αυτός παράγει 231 γρ/χλμ εκπομπές CO2, πολύ περισσότερους από τα 147 γρ/χλμ που είναι το ανώτατο όριο που ορίζουν οι νέοι κανονισμοί εκπομπών για τα επαγγελματικά οχήματα.

Το νέο Amarok θα συνεχίσει να κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της Volkswagen στην Αργεντινή, με τα μοντέλα που κατασκευάζονται εκεί να πωλούνται σε αγορές εκτός Ευρώπης.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Στις 2 Μαΐου τα αποκαλυπτήρια του Renault Symbioz

Από τις αρχές του έτους η Renault έχει γνωστοποιήσει ότι ετοιμάζει ένα μεσαίο crossover, το οποίο θα ονομαστεί Symbioz. Σήμερα, η γαλλική εταιρία ανακοίνωσε...