19 αγώνες σε 182 ημέρες για την φετινή σεζόν της F1;

Σχετικά άρθρα

Με την έξαρση του νέου κορωνοϊού όλες οι αθλητικές δραστηριότητες από όλα τα sport είναι στον “αέρα”. Μόλις σήμερα η UEFA ανακοίνωσε ότι το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου, που ήταν να γίνει φέτος το καλοκαίρι, αναβάλλεται για το 2021.

H Formula 1 ήταν να ξεκινήσει το περασμένο Σαββατοκύριακο με το GP της Αυστραλίας, αλλά κάτι τέτοιο δεν έγινε, καθώς ο φετινός αγώνας στην ήπειρο της Ωκεανίας ακυρώθηκε. Ταυτόχρονα, όμως, έγινε γνωστό ότι αναβάλλονται και τα GP του Μπαχρέιν και του Βιετνάμ, ενώ από τις αρχές του χρόνου -όταν η έξαρση του Covid-19 βρισκόταν στο peak της στην Κίνα- ξέρουμε ότι έχει αναβληθεί και ο αγώνας της Κίνας, που ήταν προγραμματισμένος να γίνει στις 19 Απριλίου.

Όπως όλα δείχνουν, ο πρώτος αγώνας της σεζόν θα γίνει στις 7 Ιουνίου στο Μπακού. Σύμφωνα με δημοσιεύματα φέτος τελικά θα πραγματοποιηθούν 19 –από τους 22 προγραμματισμένους– αγώνες, μέσα σε 182 ημέρες.

H διοίκηση της F1 και οι ομάδες συμφώνησαν ότι κάθε ομάδα μπορεί να κανονίσει να κλείσει το εργοστάσιο της για δύο εβδομάδες, με προειδοποίηση 24 ωρών, όπως προβλέπεται από τους κανονισμούς τον Αύγουστο.

Μέχρι το τέλος αυτής της εβδομάδας, ο Chase Carey, ο Ross Brawn και οι επικεφαλής των ομάδων θέλουν να βγάλουν ένα νέο, προσωρινό ημερολόγιο για την φετινή σεζόν, δεδομένης της απρόβλεπτης κατάστασης, το οποίο φημολογείται ότι θα είναι το ακόλουθο, κάτι που σημαίνει ότι οι αγώνες της Αυστραλίας, της Κίνας, και του Μονακό δεν θα διεξαχθούν.

Ημερομηνία Χώρα
7 Ιουνίου Αζερμπαϊτζάν
14 Ιουνίου Καναδάς
28 Ιουνίου Γαλλία
5 Ιουλίου Αυστρία
19 Ιουλίου Βρετανία
26 Ιουλίου Ισπανία
2 Αυγούστου Ουγγαρία
23 Αυγούστου Ολλανδία
30 Αυγούστου Βέλγιο
6 Σεπτεμβρίου Ιταλία
20 Σεπτεμβρίου Σιγκαπούρη
27 Σεπτεμβρίου Ρωσία
11 Οκτωβρίου Ιαπωνία
18 Οκτωβρίου Βιετνάμ
25 Οκτωβρίου Ηνωμένες Πολιτείες
1 Νοεμβρίου Μεξικό
15 Νοεμβρίου Βραζιλία
29 Νοεμβρίου Μπαχρέιν
6 Δεκεμβρίου Αμπού Ντάμπι
ΠηγήAMuS.de

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα