Moody’s: Δυσοίωνες προβλέψεις για τις παγκόσμιες πωλήσεις ΙΧ το 2020 λόγω κορωνοϊού

Σχετικά άρθρα

Η πανδημία του κορωνοϊού θα έχει ως αποτέλεσμα να μειωθούν οι παγκόσμιες πωλήσεις ΙΧ το 2020, σύμφωνα με τη νέα πρόβλεψη του οίκου αξιολόγησης πιστοληπτικής ικανότητας Moody’s Investors Service.

Συγκεκριμένα η Moody’s αναθεώρησε προς τα κάτω τις ετήσιες προβλέψεις της και πλέον αναμένει οι παγκόσμιες πωλήσεις αυτοκινήτων να μειωθούν κατά 14% το 2020, συγκριτικά με την προηγούμενη πρόβλεψη του Φεβρουαρίου για μείωση κατά περίπου 2,5%.

Σύμφωνα με την Moody’s, η δυτική Ευρώπη αναμένεται να υποστεί το μεγαλύτερο πλήγμα, μιας και υπολογίζει πως οι ετήσιες πωλήσεις νέων ΙΧ στη συγκεκριμένη περιοχή θα μειωθούν κατά 21% φέτος, όταν η προηγούμενη εκτίμηση προέβλεπε πτώση 4%.

Διάβασε επίσης

Λιγότερα αυτοκίνητα πουλήθηκαν πέρυσι παγκοσμίως

Στην Κίνα, τη μεγαλύτερη αγορά αυτοκινήτων στον κόσμο, οι πωλήσεις αναμένεται να μειωθούν κατά 10%, ενώ η προηγούμενη εκτίμηση προέβλεπε πτώση 2,9%. Στις ΗΠΑ, ο οίκος αναμένει ότι οι πωλήσεις οχημάτων θα μειωθούν τουλάχιστον κατά 15% το 2020, συγκριτικά με πτώση κατά 1,2% που ήταν η προηγούμενη εκτίμηση του.

Οι πωλήσεις αυτοκινήτων στην Κίνα καταποντίστηκαν, με πτώση 79,1% τον περασμένο Φεβρουάριο, ποσοστό που αποτελεί τη μεγαλύτερη καταγεγραμμένη μηνιαία μείωσή τους, καθώς ο κορωνοϊός έπληξε τη ζήτηση, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα νωρίτερα αυτό τον μήνα.

Οι ευρωπαϊκές πωλήσεις αυτοκινήτων ενδέχεται να μειωθούν στις 12,5 εκατομμύρια μονάδες, ενώ οι παγκόσμιες πωλήσεις αναμένεται να μειωθούν φέτος περισσότερο από 12%, καθώς σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις θα υπάρξει μείωση πωλήσεων 8 εκατομμυρίων μονάδων μόνο στο πρώτο εξάμηνο του 2020.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

H Renault πούλησε 99.132.100 μετοχές της στη Nissan, αξίας €358 εκατ.

Μετά την πρώτη πώληση μετοχών της Nissan στις 13 Δεκεμβρίου 2023, ο όμιλος της Renault ολοκλήρωσε σήμερα μια δεύτερη συναλλαγή, και πούλησε στη Nissan...

H Geely κάνει παγκόσμια διαθέσιμο το νέο premium brand της, Galaxy

Πριν σχεδόν ένα χρόνο, η Geely παρουσίασε το νέο της πολυτελές brand, το οποίο ονομάζει Galaxy. Σήμερα, η κινέζικη εταιρία επιβεβαίωσε ότι θα κάνει...

Αποσύρθηκε η μήνυση κατά της πίστας της Laguna Seca

Στις αρχές του χρόνου μια ομάδα κατοίκων της περιοχής γύρω από τη πίστα της Laguna Seca στο Monterey της Καλιφόρνια, κατέθεσε μήνυση εναντίων της...

Οι αυτοκινητοβιομηχανίες χάνουν 6.000 δολάρια από κάθε ηλεκτρικό αυτοκίνητο που πωλούν

Οι αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν επενδύσει πολλά δισ. δολάρια για την ανάπτυξη ηλεκτρικών αυτοκινήτων τα τελευταία χρόνια και σύμφωνα με έκθεση της εταιρίας παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών...
Autoblog.gr