Η πανδημία του κορωνοϊού θα έχει ως αποτέλεσμα να μειωθούν οι παγκόσμιες πωλήσεις ΙΧ το 2020, σύμφωνα με τη νέα πρόβλεψη του οίκου αξιολόγησης πιστοληπτικής ικανότητας Moody’s Investors Service.

Συγκεκριμένα η Moody’s αναθεώρησε προς τα κάτω τις ετήσιες προβλέψεις της και πλέον αναμένει οι παγκόσμιες πωλήσεις αυτοκινήτων να μειωθούν κατά 14% το 2020, συγκριτικά με την προηγούμενη πρόβλεψη του Φεβρουαρίου για μείωση κατά περίπου 2,5%.

Σύμφωνα με την Moody’s, η δυτική Ευρώπη αναμένεται να υποστεί το μεγαλύτερο πλήγμα, μιας και υπολογίζει πως οι ετήσιες πωλήσεις νέων ΙΧ στη συγκεκριμένη περιοχή θα μειωθούν κατά 21% φέτος, όταν η προηγούμενη εκτίμηση προέβλεπε πτώση 4%.

1Διάβασε επίσης

Λιγότερα αυτοκίνητα πουλήθηκαν πέρυσι παγκοσμίως

Στην Κίνα, τη μεγαλύτερη αγορά αυτοκινήτων στον κόσμο, οι πωλήσεις αναμένεται να μειωθούν κατά 10%, ενώ η προηγούμενη εκτίμηση προέβλεπε πτώση 2,9%. Στις ΗΠΑ, ο οίκος αναμένει ότι οι πωλήσεις οχημάτων θα μειωθούν τουλάχιστον κατά 15% το 2020, συγκριτικά με πτώση κατά 1,2% που ήταν η προηγούμενη εκτίμηση του.

Οι πωλήσεις αυτοκινήτων στην Κίνα καταποντίστηκαν, με πτώση 79,1% τον περασμένο Φεβρουάριο, ποσοστό που αποτελεί τη μεγαλύτερη καταγεγραμμένη μηνιαία μείωσή τους, καθώς ο κορωνοϊός έπληξε τη ζήτηση, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα νωρίτερα αυτό τον μήνα.

Οι ευρωπαϊκές πωλήσεις αυτοκινήτων ενδέχεται να μειωθούν στις 12,5 εκατομμύρια μονάδες, ενώ οι παγκόσμιες πωλήσεις αναμένεται να μειωθούν φέτος περισσότερο από 12%, καθώς σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις θα υπάρξει μείωση πωλήσεων 8 εκατομμυρίων μονάδων μόνο στο πρώτο εξάμηνο του 2020.