Moody’s: Μειώνει τις προβλέψεις για τις παγκόσμιες πωλήσεις ΙΧ το 2020 λόγω κορωναϊού

Σχετικά άρθρα

Ο οίκος αξιολόγησης πιστοληπτικής ικανότητας Moody’s Investors Service, ανακοίνωσε πως λόγω του κορωναϊού, οι παγκόσμιες πωλήσεις νέων αυτοκινήτων το 2020 θα μειωθούν.

Ο οίκος προβλέπει μείωση 2,5% στις παγκόσμιες πωλήσεις αυτοκινήτων έναντι αρχικών υπολογισμών για πτώση 0,9%. Διατηρεί μάλιστα την αρνητική προοπτική για τον κλάδο, βλέποντας μέτρια μόνο ανάκαμψη το 2021, με αύξηση των πωλήσεων κατά περίπου 1,5%.

Διάβασε επίσης

Λιγότερα αυτοκίνητα πουλήθηκαν πέρυσι παγκοσμίως

Στην Κίνα, που είναι η μεγαλύτερη αγορά αυτοκινήτου στον κόσμο, οι πωλήσεις προβλέπεται να μειωθούν φέτος κατά 2,9%. Η προηγούμενη εκτίμηση του Moody’s έκανε λόγο για αύξησή τους κατά 1%.

Η ένωση των κατασκευαστών αυτοκινήτων της Κίνας (CAAM) προειδοποίησε για αισθητή κάμψη τόσο στα επίπεδα παραγωγής όσο και στη ζήτηση νέων αυτοκινήτων τον Φεβρουάριο λόγω του κορωναϊο. Τον Ιανουάριο οι πωλήσεις αυτοκινήτων στη χώρα έκαναν βουτιά 18,7%. Ήταν ο 19ος διαδοχικός μήνας πτώσης τους.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Τα ευρωπαϊκά λιμάνια γεμίζουν με απούλητα αυτοκίνητα

Χιλιάδες αυτοκίνητα είναι σήμερα σταθμευμένα σε πολλά ευρωπαϊκά λιμάνια, πολλά από τα οποία προέρχονται από την Κίνα. Αρκετές αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν μισθώσει μεγάλες εκτάσεις σε...

Δες μια Pagani Utopia να διασχίζει έναν πλημμυρισμένο δρόμο στο Ντουμπάι

Μια από τις χειρότερες κακοκαιρίες των τελευταίων ετών "χτύπησε" τις περασμένες ημέρες τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, με το Ντουμπάι να μετατρέπεται σε μία απέραντη...