Λιγότερα αυτοκίνητα πουλήθηκαν πέρυσι παγκοσμίως

Σχετικά άρθρα

Το 2019 πουλήθηκαν 90,3 εκατομμύρια νέα αυτοκίνητα παγκοσμίως, 4,1 εκατ. λιγότερα σε σύγκριση με το 2018 (-4,4%), όπου είχαν πουληθεί 94,4 εκατ. αυτοκίνητα, την ώρα που το 2017 είχαν πουληθεί 95,2 εκατομμύρια νέα αυτοκίνητα σε όλο τον κόσμο.

Η πτώση οφείλεται κυρίως στην επιβράδυνση της οικονομικής ανάπτυξης της Κίνας καθώς και στην εξάλειψη των φορολογικών κινήτρων για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα. To 2019 πουλήθηκαν στη Κίνα 25,8 εκατομμύρια νέα αυτοκίνητα, -8,2% (2,3 εκατ. αυτοκίνητα) σε σύγκριση με το 2018. Και οι πωλήσεις στην Ινδία παρουσίασαν πτώση λόγω της εξασθένησης της οικονομίας και της τοπικής πιστωτικής κρίσης.

Οι αναλυτές της LMC Automotive εκτιμούν πως οι πωλήσεις νέων αυτοκινήτων θα υποχωρήσουν ακόμη περισσότερο φέτος, ακόμη και κάτω από τις 90 εκατ. μονάδες.

ΠηγήCNN.com

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Ένα Lucid Air κάηκε ολοσχερώς μετά από πρόσκρουση σε στύλο στη Βαρσοβία

Το περιστατικό συνέβη στη διασταύρωση των οδών Aleja Niepodległosci και Antoniego Madalinskiego στην πρωτεύουσα της Πολωνίας, το πρωί της 19ης Απριλίου, όπου πληροφορίες από...

Τα ευρωπαϊκά λιμάνια γεμίζουν με απούλητα αυτοκίνητα

Χιλιάδες αυτοκίνητα είναι σήμερα σταθμευμένα σε πολλά ευρωπαϊκά λιμάνια, πολλά από τα οποία προέρχονται από την Κίνα. Αρκετές αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν μισθώσει μεγάλες εκτάσεις σε...