Ένας άνδρας της πολιτείας της Ουάσινγκτον συνελήφθη μετά από καταδίωξη, με τους αστυνομικούς να βλέπουν έναν σκύλο στην θέση του οδηγού της παλιάς Buick, με τον συνοδηγό να δηλώνει στις αρχές πως μάθαινε στον σκύλο του να οδηγεί!

Το περιστατικό συνέβη το απόγευμα της περασμένης Κυριακής στον αυτοκινητόδρομο Ι-5, κοντά στο Σιάτλ. Η αστυνομία έλαβε κλήσεις για ένα αυτοκίνητο που χτύπησε δύο άλλα οχήματα και έφυγε από το σημείο του ατυχήματος, κινούμενο με 160+ χλμ/ώρα. Περιπολικά έφτασαν στο σημείο και ξεκίνησαν την καταδίωξη. Όταν οι αστυνομικοί έφτασαν δίπλα από το αυτοκίνητο, είδαν στην θέση του οδηγού να κάθεται ένας σκύλος ράτσας πιτ μπουλ, με έναν άνδρα να κάθεται στη θέση του συνοδηγού και να ελέγχει από εκεί το τιμόνι και τα πεντάλ.

Οι αστυνομικοί έριξαν καρφιά στον δρόμο και σταμάτησαν την πορεία του αυτοκινήτου. Συνέλαβαν τον άνδρα, ο οποίος τους δήλωσε πως μάθαινε στον σκύλο του να οδηγεί. Ο 51χρονος κατηγορείται πλέον για οδήγηση με την υποψία χρήσης αλκοόλ ή ουσιών, για απερίσκεπτη οδήγηση αλλά και για εγκατάλειψη τροχαίου ατυχήματος.

Στην σχετικές ειδήσεις, ένας πατέρας στη πόλη Ρισβάικ της Ολλανδίας πήρε κλήση από τις αρχές επειδή μάθαινε στην 11χρονη κόρη του να οδηγεί. Όπως δήλωσε στους αστυνομικούς, προχώρησε στη πράξη αυτή επειδή “η κόρη του άξιζε να κάνει κάτι διασκεδαστικό εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού”. Ο αστυνομικός του έδωσε πρόστιμο, το ύψος του οποίου θα καθοριστεί από τον εισαγγελέα.