Η Ford ανακοίνωσε πως προχωρά στην ανάκληση 67.929 F-150, Ranger και Expedition στη Βόρειο Αμερική (55.158 στις ΗΠΑ, 12.090 στον Καναδά και 681 στο Μεξικό), επειδή υπάρχει περίπτωση να κυλήσουν ενώ είναι παρκαρισμένα.

Το πρόβλημα εντοπίζεται στα Ranger παραγωγής μεταξύ 28 Φεβρουαρίου και 18 Μαρτίου 2020, στα F-150 που παρήχθησαν μεταξύ 18 Φεβρουαρίου και 21 Μαρτίου 2020, αλλά και στα Expedition παραγωγής μεταξύ 3 και 19 Μαρτίου. Τα επηρεαζόμενα αυτοκίνητα εξοπλίζονται με το 10-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων και διαθέτουν κανονικό και όχι περιστρεφόμενο επιλογέα.

Σύμφωνα με την Ford, ένας σύνδεσμος του καλωδίου του επιλογέα των ταχυτήτων μπορεί να μην έχει τοποθετηθεί σωστά και έτσι όταν ο οδηγός επιλέξει την θέση “P” στο κιβώτιο, αυτή να μην ενεργοποιηθεί. Στη περίπτωση εκείνη που κάποιος δεν έχει ενεργοποιήσει το χειρόφρενο, υπάρχει ο κίνδυνος το αυτοκίνητο να κυλήσει ενώ βρίσκεται σταματημένο/παρκαρισμένο, αυξάνοντας έτσι τον κίνδυνο ατυχήματος και τραυματισμού.

Μέχρι σήμερα η Ford δεν γνωρίζει κάποιο ατύχημα ή τραυματισμό που να σχετίζεται με το συγκεκριμένο πρόβλημα, με την εταιρία να επιθεωρεί τα προς ανάκληση αυτοκίνητα και να επιδιορθώνει το πρόβλημα δωρεάν.