Η αγορά των πολυμορφικών έχει καταρρεύσει τα τελευταία χρόνια, μιας και το κοινό τους έχει στραφεί στα SUVs και στα crossovers. Με την Seat να έχει καταργήσει το Alhambra και την Volkswagen να καταργεί μέχρι το τέλος του έτους το Sharan, το Touran έχει ακόμη ένα με δύο χρόνια ζωής, μιας και η Volkswagen θα το καταργήσει, ειδικά όταν το επταθέσιο Tiguan Allspace προσφέρει παρόμοιους χώρους με αυτό.

1

Σύμφωνα με τον Frank Welsch, επικεφαλής του τμήματος έρευνας και ανάπτυξης της Volkswagen, η έκδοση παραγωγής του ID Buzz, θα είναι ο “πραγματικός” διάδοχος του Touran, με το ηλεκτρικό βαν, που θα κυκλοφορήσει το 2022, να διαθέτει “funky” εμφάνιση και πρακτική καμπίνα.

2

Στις σχετικές ειδήσεις η Volkswagen παρουσίασε επίσημα το Tayron X, την coupe έκδοση του Tayron, που θα πωλείται αποκλειστικά στην αγορά της Κίνας. Βασίζεται στην MQB πλατφόρμα και έχει μήκος 4,64 μέτρα, πλάτος 1,86 μέτρα και ύψος 1,66 μέτρα.

3

Κίνηση παίρνει από κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου και ανάμεσά τους συναντάμε τον 2,0-λιτρο TSI κινητήρα απόδοσης 180 και 220 ίππων που συνδυάζεται με 7-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων.

4

Η κίνηση στέλνεται στον μπροστά άξονα, με το σύστημα τετρακίνησης να βρίσκεται στον πρόσθετο εξοπλισμό. Η παραγωγή του θα γίνεται σε εργοστάσια της κοινοπραξίας FAW-Volkswagen στη Κίνα.