Μια έρευνα στην οποία συμμετείχαν πάνω από 3.000 άνθρωποι στο Ηνωμένο Βασίλειο έδειξε πως όλο και περισσότεροι είναι πλέον εκείνοι που θέλουν να αποκτήσουν το δικό τους αυτοκίνητο, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Η έρευνα έδειξε πως οι άνθρωποι βλέπουν ως πιθανή εστία μόλυνσης τα μέσα μαζικής μεταφοράς, με το 58% των συμμετεχόντων να δηλώνουν πως σκέφτονται να προβούν στην αγορά του δικού τους αυτοκινήτου, ενώ το 48% των χρηστών των ΜΜΜ στην Αγγλία, δήλωσαν πως θα ήταν λιγότερο πιθανό να τα χρησιμοποιήσουν μόλις αρθούν τα μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας.

Το 25% δήλωσε πως ήδη ερευνά ποιο θα είναι το επόμενο αυτοκίνητο που θα αγοράσει αμέσως μόλις λήξουν τα περιοριστικά μέτρα, ενώ το 57% δήλωσε πως θα καθυστερήσει την αγορά ενός νέου αυτοκινήτου, μιας και θα την κάνει κάποια στιγμή μέσα στο έτος.

Στην Ελλάδα από την άλλη, η έρευνα της Interview που διεξήχθη από τις 14 έως και τις 20 Απριλίου και συμμετείχαν 905 άτομα, έδειξε πως το 78% των συμμετεχόντων πιστεύουν πως ο κορωνοϊός “κυκλοφορεί” περισσότερο στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, ενώ ακολουθούν οι επιφάνειες (πόμολα, πλήκτρα, κοινόχρηστοι διακόπτες κλπ.) με 54%, τα σούπερ-μάρκετ με 48%, οι χώροι εργασίας με 28% και κάπου αλλού με 7%.

Όταν αρθούν πλήρως τα περιοριστικά μέτρα, οι πολίτες σε ποσοστό 88% δηλώνουν ότι θα εξακολουθήσουν το πλένουν τα χέρια τους για 20”, ενώ το 76% δηλώνει ότι θα αποφεύγει τους χώρους με συγχρωτισμό ανθρώπων (συναυλίες, εκδηλώσεις κλπ). Από την άλλη το 53% αναφέρει ότι θα εξακολουθήσει να τηρεί την απόσταση ασφαλείας δύο μέτρων, ενώ μόλις το 8% δηλώνει πως θα κάνει χρήση μάσκας και μόλις 4% χρήση γαντιών.