Τον περασμένο Σεπτέμβριο, η Scuderia Cameron Glickenhaus (SCG) παρουσίασε το 007C, δηλαδή το αγωνιστικό με το οποίο θα συμμετάσχει στη νέα hypercar κατηγορία του παγκοσμίου πρωταθλήματος αντοχής (WEC), από το 2021.

Προκειμένου το αγωνιστικό να πάρει έγκριση τύπου, η SCG θα κατασκευάσει 25 αυτοκίνητα δρόμου που θα βασίζονται που θα μπορούν να κινηθούν νόμιμα σε δημόσιους δρόμους, με το καθ’ένα να κοστίζει 1 εκατ. δολάρια. Το αυτοκίνητο δρόμο ονομάζεται 007 και κίνηση θα παίρνει από έναν 3,0-λιτρο twin-turbo V6 κινητήρα.

1

Από την άλλη, το αγωνιστικό θα φέρει έναν νέο twin-turbo V8 κινητήρα. Αυτό ανακοινώθηκε σήμερα από την αμερικάνικη εταιρία, η οποία συνεργάστηκε με την θρυλική γαλλική εταιρία κινητήρων Pipo Moteurs για να αναπτύξει και να κατασκευάσει τον μηχανικό σύνολο, με σκοπό τη νίκη του SCG 007C στο Le Mans.

Καμία από τις δύο εταιρίες δεν έχουν ανακοινώσει ακόμα τεχνικά χαρακτηριστικά για τον κινητήρα, με την Pipo Moteurs να έχει μεγάλη εμπειρία καθώς συμμετέχει στους αγώνες αντοχής από το 1973.