Η Formula 1 ανακοίνωσε πως το Γαλλικό Grand Prix που ήταν προγραμματισμένο για τις 28 Ιουνίου, ακυρώθηκε εξαιτίας της πανδημίας του νέου κορωνοϊού. Ο αγώνας θα διεξάγονταν στην πίστα του Paul Ricard, αλλά τα μέτρα απαγόρευσης που ανακοίνωσε η γαλλική κυβέρνηση, ανάγκασαν τους διοργανωτές να ακυρώσουν το GP.

Από την μεριά τους, οι διοργανωτές του Βρετανικού GP στη πίστα του Silverstone, ανακοίνωσαν σήμερα πως στη περίπτωση που ο αγώνας πάρει το πράσινο φως και θα διεξαχθεί κανονικά στις 19 Ιουλίου, θα γίνει χωρίς θεατές.

Με τους 10 πρώτους αγώνες της σεζόν να έχουν πλέον αναβληθεί ή ακυρωθεί, ο CEO της F1 Chase Carey δήλωσε σήμερα πως στόχος τους είναι να ξεκινήσει το πρωτάθλημα στις 3-5 Ιουλίου με το Αυστριακό GP, το οποίο και αυτό θα διεξαχθεί χωρίς θεατές, με το πρωτάθλημα να αποτελείται από 15 έως 18 αγώνες. Ο Carey είπε πως θα υπάρχει περιορισμένος αριθμός προσωπικού στα paddock των ομάδων, προκειμένου να τηρηθούν όλα τα μέτρα προστασίας αλλά και να υπάρχει συμμόρφωση στους ισχύοντες περιορισμούς.

Ο Carey πρόσθεσε πως στόχος της F1 είναι να διεξαχθούν αγώνες στην Ευρώπη, στην Ασία, στην Αμερική αλλά και στη Μέση Ανατολή. Οι ευρωπαϊκοί αγώνες θα διεξαχθούν τον Ιούλιο, τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο, αρχικά χωρίς θεατές, ενώ θα ακολουθήσουν τα GP σε Ασία και Αμερική, με τους αγώνες σε Μπαχρέιν και Άμπου Ντάμπι να διεξάγονται τον Δεκέμβριο και να κλείνουν το φετινό πρωτάθλημα.

Η Formula 1 απαιτεί τουλάχιστον οκτώ αγώνες σε τρεις ηπείρους για να θεωρεί το πρωτάθλημα ως παγκόσμιο.