To 2019 η Mary Barra, η CEO της GM πρόσθεσε στους τραπεζικούς της λογαριασμούς το ποσό των 21,63 εκατομμυρίων δολαρίων, 1,1% λιγότερα σε σχέση με το 2018. Από αυτά, τα 2,1 εκατ. δολάρια είναι ο βασικός μισθός της, με τα υπόλοιπα να είναι bonus.

Χθες η General Motors ανακοίνωσε πως προχωρά στην αναστολή διανομής μερισμάτων και αγοράς ιδίων μετοχών, σε μια προσπάθεια να προστατεύσει τη ρευστότητά της. Παράλληλα η GM έκανε γνωστό πως μετακύλησε δανεισμό ύψους 3,6 δισ. δολαρίων μέσω συμφωνίας, για τον Απρίλιο του 2022. Νωρίτερα είχε προχωρήσει σε μετακύλιση δανεισμού 2 δισ. δολαρίων, πάλι μέσω σχετικής συμφωνίας, για τον Απρίλιο του 2021.

Η GM διευκρίνισε ότι θα επανεπενδύσει στη δραστηριότητά της ποσοστό ίσο ή και μεγαλύτερο του 20% των προ φόρων επιστροφών της, προκειμένου ο ισολογισμός της να συνάδει με την επενδυτική βαθμίδα πιστοληπτικής αξιολόγησης.

Η εταιρεία αναφέρει ότι θα προχωρήσει σε επιστροφή κεφαλαίου προς τους μετόχους της όταν θα έχει επιτύχει τους στόχους που θέτει προκειμένου να ξεπεράσει τον σκόπελο της κρίσης του κορωνοϊού.

Συνεχίζουμε να ενισχύουμε τη ρευστότητα μας ενόψει των αβεβαιοτήτων που έχει δημιουργήσει στη παγκόσμια αγορά η πανδημία του κορωνοϊού,

δήλωσε η CFO της General Motors, Dhivya Suryadevara.

Επίσης η εταιρία, λόγω των προβλημάτων που έχει προκαλέσει η πανδημία, έχει ανακοινώσει πως μειώνει προσωρινά το μισθολογικό κόστος των εργαζομένων της κατά 20%, των στελεχών της κατά 25% και των υψηλόβαθμων διευθυντικών στελεχών της κατά 30%, από την 1 Απριλίου. Παράλληλα, η GM προχωρεί στην αναστολή της υλοποίησης κάποιων μελλοντικών προγραμμάτων εργασίας, στη μείωση των προϋπολογισμών μάρκετινγκ, ενώ λαμβάνονται και εκατοντάδες άλλα μέτρα λιτότητας.

6.500 υπάλληλοι της GM που δεν μπορούσαν να εργαστούν από το σπίτι, έχουν τεθεί προσωρινά σε αναγκαστικά άδεια, λαμβάνοντας το 75% του μισθού τους. Η GM ξεκαθαρίζει πως τα χρήματα που δεν θα δοθούν το διάστημα αυτό στους υπαλλήλους και στα στελέχη της, θα τους δοθούν μέχρι το αργότερο τις 15 Μαρτίου του 2021.