Λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού και των επιπτώσεων που έχει προκαλέσει, η Nissan σκοπεύει να μειώσει τον αριθμό των αυτοκινήτων που θα κατασκευάσει το Μάιο στην Ιαπωνία κατά 78% σε σύγκριση με τα αυτοκίνητα που είχε κατασκευάσει τον Μάιο του 2019.

Συγκεκριμένα, η Nissan σχεδιάζει να κατασκευάσει στην Ιαπωνία 13.400 αυτοκίνητα τον Μάιο, όταν έναν χρόνο πριν είχε κατασκευάσει σχεδόν 61.000 αυτοκίνητα. Λόγω της μειωμένης παραγωγής, το εργοστάσιο της Nissan στη πόλη Kyushu στη νότια Ιαπωνία, θα λειτουργήσει για τις περισσότερες μέρες του μήνα μόνο με μια βάρδια, αφού η ζήτηση για το Qashqai είναι μειωμένη.

1

Η μείωση της εγχώριας παραγωγής θα συνεχιστεί και τον Ιούνιο από την Nissan, μιας και από τα 63.700 αυτοκίνητα που κατασκεύασε η εταιρία τον Ιούνιο του 2019, τον φετινό Ιούνιο προγραμματίζει να κατασκευάσει περί τα 33.700 αυτοκίνητα, μια μείωση της τάξεως του 43%.

Από τις αρχές Απριλίου η Nissan έχει σταματήσει τη λειτουργία του εργοστασίου της στη πόλη Tochigi, βόρεια του Τόκιο, με αυτό να παραμένει κλειστό έως τα τέλη Μαΐου. Επίσης, μέσα στο μήνα, διεκόπη αρκετές φορές η παραγωγή του εργοστασίου της Nissan στη πόλη Oppama.