Nissan: Μειώνει κατά 78% την παραγωγή στην Ιαπωνία τον Μάιο

Σχετικά άρθρα

Λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού και των επιπτώσεων που έχει προκαλέσει, η Nissan σκοπεύει να μειώσει τον αριθμό των αυτοκινήτων που θα κατασκευάσει το Μάιο στην Ιαπωνία κατά 78% σε σύγκριση με τα αυτοκίνητα που είχε κατασκευάσει τον Μάιο του 2019.

Συγκεκριμένα, η Nissan σχεδιάζει να κατασκευάσει στην Ιαπωνία 13.400 αυτοκίνητα τον Μάιο, όταν έναν χρόνο πριν είχε κατασκευάσει σχεδόν 61.000 αυτοκίνητα. Λόγω της μειωμένης παραγωγής, το εργοστάσιο της Nissan στη πόλη Kyushu στη νότια Ιαπωνία, θα λειτουργήσει για τις περισσότερες μέρες του μήνα μόνο με μια βάρδια, αφού η ζήτηση για το Qashqai είναι μειωμένη.

Η μείωση της εγχώριας παραγωγής θα συνεχιστεί και τον Ιούνιο από την Nissan, μιας και από τα 63.700 αυτοκίνητα που κατασκεύασε η εταιρία τον Ιούνιο του 2019, τον φετινό Ιούνιο προγραμματίζει να κατασκευάσει περί τα 33.700 αυτοκίνητα, μια μείωση της τάξεως του 43%.

Από τις αρχές Απριλίου η Nissan έχει σταματήσει τη λειτουργία του εργοστασίου της στη πόλη Tochigi, βόρεια του Τόκιο, με αυτό να παραμένει κλειστό έως τα τέλη Μαΐου. Επίσης, μέσα στο μήνα, διεκόπη αρκετές φορές η παραγωγή του εργοστασίου της Nissan στη πόλη Oppama.

Διάβασε επίσης

Η αναδιάρθρωση της Nissan μπορεί να μειώσει κατά 1 εκατ. τον ετήσιο στόχο πωλήσεων

ΠηγήReuters.com

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Τέσσερα πρωτότυπα από την Nissan

Τα πρωτότυπα Epoch, Evo, Epic και Era παρουσίασε στην έκθεση του Πεκίνου η Nissan, πρωτότυπα που δημιουργήθηκαν σε συνεργασία με την Dongfeng Motor. Πρόκειται...

Η Nissan μειώνει τις εκτιμήσεις κερδών της

Η Nissan μείωσε κατά 14,5% τις εκτιμήσεις για τα ετήσια λειτουργικά της κέρδη της, επικαλούμενη χαμηλότερες από τις αναμενόμενες πωλήσεις αυτοκινήτων λόγω "γήρανσης" των...