Η διοίκηση της Nissan έχει ότι πειστεί πως πρέπει να γίνει σημαντική αναδιάρθρωση της εταιρίας και να μικρύνει σε μέγεθος σε τέτοιο βαθμό ώστε να παράγει έως και 1 εκατομμύριο λιγότερα αυτοκίνητα ετησίως. Το σχέδιο αναδιάρθρωσης της αυτοκινητοβιομηχανίας αναμένεται να ανακοινωθεί τον επόμενο μήνα και μέχρι στιγμής δεν έχει οριστικοποιηθεί κανένας νέος στόχος πωλήσεων, ενώ παραμένει αδιευκρίνιστο εάν θα δημοσιευθεί επίσημα.

1

Η πανδημία του Covid-19 έφερε σε ακόμα πιο δύσκολη θέση την ιαπωνική εταιρία, καθώς τα οικονομικά προβλήματα είχαν εμφανιστεί από την στιγμή που εκδιώχθηκε ο πρώην πρόεδρος της, Carlos Ghosn. Ωστόσο, πηγές αναφέρουν ότι τα σχέδια της Nissan για αναδιάρθρωση μέχρι το Μάρτιο του 2023 θα πρέπει να βασίζονται στην υπόθεση ότι η εταιρία θα μπορεί μέχρι τότε να πουλά ετησίως 5 εκατομμύρια αυτοκίνητα, κάτι που συνεπάγεται και σε μεγάλη μείωση της παραγωγικής ικανότητας.

2

Αυτό συγκρίνεται με το στόχο των 6 εκατομμυρίων αυτοκινήτων για την ίδια περίοδο που ορίστηκε τον περασμένο Ιούλιο από τον τότε διευθύνοντα σύμβουλο, Hiroto Saikawa, ο οποίος είχε ήδη μειώσει τον στόχο των περίπου 8 εκατομμύρια του Ghosn. Η Nissan δεν έχει ανακοινώσει ακόμα τα νούμερα του οικονομικού έτους, που ολοκληρώθηκε στις 31 Μαρτίου, αλλά είναι πιθανό ότι πούλησε περίπου 5 εκατομμύρια αυτοκίνητα. Η πρόβλεψη, όμως, του τρέχοντος οικονομικού έτους, που ξεκίνησε την 1η Απριλίου, είναι σαφώς πιο χαμηλή λόγω της πανδημίας του νέου κορωνοϊού.