Η Rolls-Royce ανακοίνωσε ότι την Δευτέρα, 4 Μαΐου, το εργοστάσιο της στο Goodwood της Αγγλίας θα αρχίσει και πάλι να παράγει αυτοκίνητα, καθιστώντας την την πρώτη εταιρία που θα επανεκκινήσει την παραγωγή στη Βρετανία, μετά το κλείσιμο του επέβαλλε η πανδημία του κορωνοϊου.

Στο εργοστάσιο της βρετανικής εταιρείας θα επανέλθουν 1.000 υπάλληλοι της, αρχικά λειτουργώντας μόνο μία ημερήσια βάρδια, αντί για δύο που είναι κανονικά. Το προσωπικό θα φορά μάσκες και άλλο προστατευτικό εξοπλισμό, τηρώντας τους κανόνες κοινωνικής απόστασης.

Ο ρυθμός κατασκευής αναμένεται να είναι περίπου στο 50% του κανονικού και παρόλο που η εταιρεία δήλωσε ότι η ετήσια παραγωγή για το 2020 θα είναι μικρότερη από το περσινό επίπεδο, πρόσθεσε ότι συνεχίζει να λαμβάνει “μια υγιή ροή παραγγελιών”, ιδίως από περιοχές όπως η Κίνα.

Τέλος, η εταιρεία δεν έχει προβεί σε προβλέψεις για το πότε αναμένει η παραγωγή να επανέλθει σε κανονική ροή, καθώς αυτό θα εξαρτηθεί από τις κυβερνητικές εντολές και την εμπειρία που θα αποκτήσει η εταιρεία τις επόμενες εβδομάδες.