Το IIHS (Insurance Institute for Highway Safety), το ασφαλιστικό ινστιτούτο για την ασφάλεια στους αυτοκινητόδρομους των ΗΠΑ, μόλις έδωσε στη δημοσιότητα ένα video ενός τετράθυρου Jeep Wrangler, το οποίο ανατρέπεται κατά την διάρκεια της μερικής μετωπικής σύγκρουσης από την πλευρά του οδηγού (driver-side small overlap).

Ο μη κερδοσκοπικός ασφαλιστικός οργανισμός πραγματοποιεί τα crash test σε όλα τα αυτοκίνητα που κυκλοφορούν στην αγορά της Αμερικής, με τη συγκεκριμένη δοκιμή να γίνεται με 40 μίλια/ώρα (64 χλμ/ώρα).

Παρότι οι βαθμολογίες για τον κλωβό ασφαλείας και την ασφάλεια των επιβατών απέσπασαν την υψηλότερη βαθμολογία από τον IIHS, η αδυναμία του οχήματος να παραμείνει “όρθιο” μετά την πρόσκρουση, ήταν η αιτία η συνολική βαθμολογία του οχήματος να κριθεί ως “οριακή”.

Η FCA δήλωσε σχετικά:

Η FCA έχει παράξει περισσότερα από 500.000 Wrangler. Από αυτόν τον όγκο, δεν έχουμε γνώση για τυχόν περιστατικά που να σχετίζονται με το δυναμικό τμήμα του αποτελέσματος του IIHS. Καμία μεμονωμένη δοκιμή δεν καθορίζει την ασφάλεια των οχημάτων. Η FCA παρακολουθεί τακτικά τις αξιολογήσεις τρίτων και λαμβάνει υπόψη τέτοια ευρήματα στη διαδικασία ανάπτυξης των προϊόντων μας. Τα πραγματικά δεδομένα, μαζί με τη συνεχιζόμενη ζήτηση, δείχνουν ότι το Jeep Wrangler Unlimited ικανοποιεί ή υπερβαίνει τις προσδοκίες των πελατών.