Η ιαπωνική εταιρία σταμάτησε την παραγωγή αυτοκινήτων από τα μέσα Μαρτίου σε όλα τα εργοστάσιά της στην Ευρώπη (Γαλλία, Βρετανία, Τσεχία, Πολωνία, Τουρκία και Πορτογαλία), εξαιτίας της πανδημίας λόγω της νόσου Covid-19. Από 22 Απριλίου έχουν ανοίξει τα εργοστάσια της σε Γαλλία και Πολωνία, και σήμερα η Toyota κάνει γνωστό ότι από τις 11 Μαΐου θα επαναλειτουργήσουν τα εργοστάσια της στην Τουρκία και στην Ουαλία.

Πιο συγκεκριμένα, το εργοστάσιο της Toyota που βρίσκεται στην περιφέρεια Sakarya της Τουρκίας, θα καλωσορίσει τα μέλη του προσωπικού του στις 11 Μαΐου και θα χρησιμοποιήσει την πρώτη ημέρα ως προσαρμογή στα νέα μέτρα ασφαλείας που έχουν τεθεί. Στη συνέχεια, η παραγωγή θα ξεκινήσει με μειωμένο όγκο στις 12 Μαΐου προτού αυξηθεί σταδιακά τις επόμενες ημέρες και εβδομάδες, ανταποκρινόμενη στις συνθήκες της αγοράς. Το εν λόγω εργοστάσιο παράγει τα C-HR και Corolla Sedan.

Το ίδιο μοτίβο θα ακολουθηθεί και στο εργοστάσιο παραγωγής κινητήρων βενζίνης και υβριδικών συνόλων που βρίσκεται στην πόλη Deeside της Ουαλίας, με την παραγωγή να ξεκινά από τις 13 Μαΐου.