Η Bugatti δημοσίευσε φωτογραφίες την Chiron Pur Sport βαμμένη σε πράσινο και κίτρινο χρώμα, με την κίτρινη Chiron Pur Sport να διαθέτει την γυάλινη οροφή

Η Pur Sport έκδοση της Chiron φέρει βελτιώσεις στην αεροδυναμική και στο στήσιμο, κάτι που έχει ως αποτέλεσμα το αυτοκίνητο να γίνει πιο ευχάριστο και πιο άμεσο στις στριφτερές διαδρομές.

Μηχανικά ο W16 quad-turbo κινητήρας 8,0-λίτρων αποδίδει 1.500 άλογα και στροφάρει 200 σ.α.λ πιο ψηλά, έως τις 6.900 σ.α.λ. Το αυτόματο κιβώτιο έχει νέες ρυθμίσεις που το κάνουν να έχει κατά 15% πιο κοντές σχέσεις μετάδοσης, κάτι που βελτιώνει κατά 40% της ελαστικότητα του μοντέλου σε σύγκριση με την Chiron.

Τα μπροστά ελατήρια της ανάρτησης είναι κατά 65% πιο σκληρά, ενώ τα πίσω είναι κατά 33% πιο σκληρά. Οι ζάντες είναι νέες, κατασκευασμένες από μαγνήσιο, έχουν αεροδυναμικό σχεδιασμό που συμβάλουν στη παραγωγή κάθετης αεροδυναμικής πίεσης, ζυγίζουν 16 κιλά λιγότερο και βοηθούν στην ψύξη των φρένων.

Η Bugatti Chiron Pur Sport φορά τα ειδικά Bugatti Sport Cup 2 R της Michelin διαστάσεων 285/30 μπροστά και 355/25 πίσω, με τις ζάντες να έχουν διάσταση 20″ μπροστά και 21″ πίσω.

Το μοντέλο ζυγίζει 50 κιλά λιγότερο από την Chiron, χάρη στις νέες ελαφρύτερες ζάντες, στην αφαίρεση της πίσω υδραυλικής αεροτομής, στα πλαίσια από τιτάνιο για τις βάσεις από τα τακάκια των φρένων, αλλά και από τους ελαφρύτερους δίσκους των φρένων.

Στιλιστικά ξεχωρίζει από τους νέους προφυλακτήρες, τη νέα γρίλια, το μπροστά splitter, την τεράστια σταθερή αεροτομή μήκους 1,9 μέτρου, τον διαχύτη και τις πλαϊνές ποδιές, όλα κατασκευασμένα από carbon, αλλά και από τις 3D εκτυπωμένες απολήξεις των εξατμίσεων κατασκευασμένες από τιτάνιο.

Έχει τελική ταχύτητα 360 χλμ/ώρα και στο εσωτερικό σχεδόν τα πάντα έχουν καλυφθεί με Alcantara, αφού είναι ελαφρύτερο από τις δερμάτινες επενδύσεις. Μόλις 60 Chiron Pur Sport θα κατασκευάσει η Bugatti με το κόστος της κάθε μιας να ανέρχεται στα 3 εκατ. ευρώ, χωρίς φόρους, ΦΠΑ κτλ της κάθε χώρας.