Η νέα γενιά του Kia Sportage καθυστερεί

Σχετικά άρθρα

Οι παρουσιάσεις των προηγούμενων γενεών των Kia Sportage και Hyundai Tucson πραγματοποιούνταν με μια χρονική διαφορά ελάχιστων μηνών, όπως για παράδειγμα το σημερινό Tucson αποκαλύφθηκε τον Μάρτιο του 2015 και το Sportage το Σεπτέμβριο του ίδιου έτους.

Φαίνεται, όμως, ότι στις νέες γενιές των κορεάτικων SUVs αυτό θα αλλάξει, καθώς ακόμα δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι ετοιμάζεται το νέο Sportage. Αντιθέτως, το νέο Tucson είναι προγραμματισμένο να παρουσιαστεί τον Αύγουστο του 2020 και οι πρώτες κατασκοπευτικές φωτογραφίες του μοντέλου έχουν κυκλοφορήσει από το καλοκαίρι του 2019.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες για την 5η γενιά Sportage, τον Δεκέμβριο του 2019, η Kia είχε ξεκινήσει την ανάπτυξη της νέας γενιάς του SUV της, και ετοίμαζε δύο αμαξώματα. Έτσι, εκτός από την βασική έκδοση, λέγεται ότι θα υπήρχε και μια με μακρύ μεταξόνιο, που θα επέκτεινε τους εσωτερικούς χώρους, αυξάνοντας το μεταξόνιο και το πίσω πρόβολο.

Αρχικά, η Kia ήθελε να κυκλοφορήσει τη μεγάλη έκδοση του νέου Sportage σε αγορές όπως η Νότια Κορέα και η Ευρώπη. Αυτό οφείλεται στις πρόσφατες προσπάθειες της εταιρίας να εξασφαλίσει μια πλήρη γκάμα από SUVs και να προσφέρει διαφοροποίηση στα προϊόντα της, λόγω της αποδυνάμωσης της αγοράς των C-SUV, καθώς και των προσδοκιών για την αναβίωση του Grand Sportage πρώτης γενιάς, μετά από 20 χρόνια.


Η έκδοση με το μακρύτερο μεταξόνιο θα μπορούσε να παρουσιαστεί και στο νέο Tucson, αλλά προς το παρόν η Hyundai επιβεβαιώνει ότι το μοντέλο της θα έχει μόνο μια, την κανονική έκδοση, η οποία θα φέρει μεγαλύτερο μήκος από το σημερινό μοντέλο, αλλά θα εξακολουθεί να είναι 5 θέσεων για να μην ανταγωνιστεί το Santa Fe.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Κορέα, ο λόγος για την πιθανή καθυστέρηση του νέου Sportage είναι γιατί υπάρχει αλλαγή στο σχεδιασμό του, και τα αποκαλυπτήρια του έχουν προγραμματιστεί για τα μέσα του 2021. Αυτό ίσως συνέβη επειδή ο Luc Donckerwolke έφυγε πρόσφατα από το Hyundai Group, ή θα μπορούσε να είναι ένας από τους λόγους αυτής της απόφασης, καθώς μη ξεχνάμε ότι οι πωλήσεις του Sportage φτάνουν τις 500.000 μονάδες ετησίως.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Νέο Kia K4

H Kia έκανε γνωστές όλες τις λεπτομέρειες της νέας γενιάς του K4, που εκτός από σεντάν θα προσφέρεται και ως hatchback. Το αυτοκίνητο αντικαθιστά...

Δες την Michele Mouton να αντιδρά στη νίκη της στο Rally Ακρόπολις

Η Michele Mouton είναι η πιο επιτυχημένη γυναίκα που συμμετείχε ποτέ στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι και φέτος συμπληρώνονται 50 χρόνια από τον πρώτο της...

Εγνατία Οδός: Ακριβαίνουν τα διόδια έως και 120%. Στις ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και Egis η παραχώρηση της για 35 χρόνια

Οι υπουργοί Υποδομών και Οικονομίας υπέγραψαν σήμερα την Κοινή Υπουργική Απόφαση για τις αυξήσεις στα διόδια της Εγνατίας Οδού και αναμένεται η δημοσίευσή της...
Autoblog.gr