Ο επικεφαλής σχεδιασμού του Hyundai Group, Luc Donckerwolke παραιτήθηκε από τον κορεατικό όμιλο. Αυτό ανακοίνωσε σήμερα η Hyundai, η οποία αναφέρει πως ο Donckerwolke έφυγε από την εταιρία για προσωπικούς λόγους, κάτι που σημαίνει πως σύντομα θα μάθουμε σε ποια άλλη εταιρία αποφάσισε να κάνει τα επόμενα επαγγελματικά του βήματα.

Ο 54χρονος Βέλγος βρισκόταν στην Hyundai από το 2015 και από το 2018 ήταν ο επικεφαλής σχεδιασμού της Hyundai, της Kia και της Genesis. Τα καθήκοντά του θα τα αναλάβουν από εδώ και στο εξής οι Lee Sang Yup και Karim Habib, επικεφαλής σχεδιαστές των Hyundai Design Center και του Kia Design Center αντίστοιχα.

Ο Donckerwolke έχει εργαστεί επί σειρά ετών στο VW Group. Ξεκίνησε την καριέρα του το 1990 από την Peugeot, ενώ το διάστημα 1992-1996 εργάστηκε για λογαριασμό της Skoda, σχεδιάζοντας τις τότε γενιές των Octavia και Fabia, ενώ από το 1996 έως και το 1998 πήγε στην Audi, συμμετέχοντας στον σχεδιασμό των A4 Avant και A2. Το 1992, ο Βέλγος σχεδιαστής, γεννημένος στη Λίμα του Περού, έγινε ο επικεφαλής σχεδιασμού της Lamborghini, σχεδιάζοντας τις Diablo, Murcielago και Gallardo. Το 2006, μαζί με τον Walter de’Silva, σχεδίασαν το Lamborghini Miura concept.

Το 2005 μετακόμισε στην Seat, αντικαθιστώντας τον de’Silva, ο οποίος πήγε στην Audi. Στην Seat ο Donckerwolke σχεδίασε τη προηγούμενη γενιά του Ibiza και το 2012 πήγε στην Bentley. Τον Ιούνιο του 2015 ο Donckerwolke άφησε το VW Group για το Hyundai Motor Group.