Το καλοκαίρι του 2019 η Acura παρουσίασε το Type S concept το οποίο μας έδειχνε το πως θα μοιάζει η νέα γενιά του TLX. Το sedan είναι ένα από τα πιο πολυαναμενόμενα ιαπωνικά μοντέλα για την αγορά της Αμερικής, καθώς αυτό θα επαναφέρει και την έκδοση Type S.

Με τα αποκαλυπτήρια του μοντέλου να γίνονται στις 28 Μαΐου, ώστε να κυκλοφορήσει στην Αμερική στις αρχές του 2021, η εταιρία έδωσε σήμερα μια teaser φωτογραφία και ένα teaser video που μας αποκαλύπτουν τον σχεδιασμό του πίσω μέρους της Type S έκδοσης.

Το μοντέλο θα εξοπλίζεται με έναν νέο 3,0-λιτρο V6 turbo εξακύλινδρο κινητήρα απόδοσης άνω των 300 ίππων. Ο κινητήρας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από μοντέλα της Acura και θα συνδυάζεται με το σύστημα τετρακίνησης SH-AWD (Super Handling All-Wheel Drive), με το TLX Type S να φορά και μεγαλύτερα φρένα.

Το TLX θα προσφέρεται επίσης με έναν 2,0-λιτρο τετρακύλινδρο turbo κινητήρα που σήμερα τον συναντάμε στο Honda Accord και θα συνδυάζεται με ένα 10-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων, με την κίνηση να στέλνεται είτε στους πίσω, είτε σε όλους τους τροχούς, με το σύστημα τετρακίνησης να βρίσκεται στον πρόσθετο εξοπλισμό.