Η Crawford Performance ετοίμασε ένα bolt-on πακέτο για το Subaru XV, το οποίο με την προσθήκη διάφορων αξεσουάρ αυξάνει δραματικά τις εκτός δρόμου ικανότητες του ιαπωνικού crossover.

Έμπνευση για την βελτιωτική εταιρία από τον Καναδά αποτέλεσε το Crosstrek (XV) Desert Racer που παρουσίασε η Subaru Αμερικής και με το οποίο η τελευταία συμμετείχε στο περσινό Baja. Για το εν λόγω project συνεργάστηκαν πέρυσι οι Crawford Performance, Subaru Motorsports Αμερικής και η Grabowski Broth 500ers Racing.

Το πακέτο περιλαμβάνει ένα lift kit που αυξάνει την απόσταση από το έδαφος κατά 50 χλστ. Ακόμα διαθέτει ζάντες 15 ιντσών της Method, οι οποίες “ντύνονται” με τα κατάλληλα off-road ελαστικά. Συνεχίζοντας, υπάρχουν αλουμινένιοι αποστάτες (50 χλστ. εμπρός και 38 χλστ. πίσω), νέες αρθρώσεις για την ανάρτηση και νέες αντιστρεπτικές ράβδοι.

Στο αισθητικό τομέα, η εταιρία τοποθετεί προστατευτικές μπάρες χαμηλά στον εμπρός προφυλακτήρα, όπως επίσης και στις πλαϊνές ποδιές. Κάτω από τον κινητήρα και το αμάξωμα υπάρχουν προστατευτικά καλύμματα, ενώ -κλείνοντας- έχουν τοποθετηθεί επιπλέον LED φώτα στους καθρέφτες και στον προφυλακτήρα.

Μηχανικά δεν υπάρχουν αλλαγές, με το κόστος του kit να ανέρχεται στα 549,95 δολάρια, με την Crawford να κατασκευάζει μόλις 10.