Οι δοκιμές του νέου αγωνιστικού της Toyota για το WRC ξεκίνησαν τον περασμένο Φεβρουάριο, αλλά σταμάτησαν τον Απρίλιο όταν η FIA απαγόρευσε τις δοκιμές από τις ομάδες, εξαιτίας της πανδημίας της νόσου Covid-19. Παρά την έλλειψη προόδου στην εξέλιξη του GR Yaris WRC, η Toyota Gazoo Racing WRT είναι πεπεισμένη ότι η εξέλιξη του αγωνιστικού για το 2021 προχωρά πολύ καλά.

Οι back-to-back δοκιμές του νέου Yaris με το σημερινό αγωνιστικό, έδειξαν ότι ο ρυθμός του νέου είναι ακριβώς εκεί που ο τεχνικός διευθυντής της ομάδας, Tom Fowler, ήλπιζε να είναι, τονίζοντας:

Μετά από λίγη δουλειά στο shakedown με το αυτοκίνητο, κάναμε κάποιες δοκιμές για να δούμε τις επιδόσεις του στην Ισπανία, όταν ταυτόχρονα κάναμε δοκιμές για το Rally Mexico τον Μάρτιο. Κανονικά, όταν κάνουμε δοκιμές εξέλιξης όπως αυτές, θα ήμασταν στο δρόμο όσο το δυνατόν περισσότερο. Όταν το αυτοκίνητο δοκιμών για τον αγώνα του Μεξικό ήταν στο σέρβις, είχαμε το νέο αυτοκίνητο ανάπτυξης στο δρόμο.

Επειδή όλοι οι οδηγοί μάχονταν για τις πρώτες θέσεις στο Μεξικό, όλοι ήθελαν να έχουν όσο το δυνατόν περισσότερο χώμα στην επιφάνεια του δρόμου, οπότε ο χρόνος μας με το νέο αυτοκίνητο ήταν λίγο περιορισμένος. Το δοκιμάσαμε μόνο το απόγευμα.

Μόλις ήμασταν σίγουροι ότι το αυτοκίνητο είναι στο σωστό επίπεδο, ξεκινήσαμε να κάνουμε back-to-back δοκιμές με το τρέχον αυτοκίνητο. Είχαμε μερικά πολύ θετικά αποτελέσματα. Εν συντομία θα πω ότι δεν είναι ακόμη εκεί που θέλουμε, αλλά είναι πολύ κοντά.

Η ομάδα έχει κατασκευάσει δύο πρωτότυπα δοκιμών, αλλά ετοιμάζει ένα ακόμα για να εντείνει τις δοκιμές. Το νέο αγωνιστικό βασίζεται στο νέο Yaris και πιο συγκεκριμένα στο πλαίσιο του GR Yaris.