Νέα κοινοπραξία της Toyota με 5 κινέζικες εταιρίες για το υδρογόνο

Σχετικά άρθρα

Η Toyota ανακοίνωσε ότι συνεργάζεται με πέντε μεγάλες κινεζικές εταιρείες για την ανάπτυξη της τεχνολογίας κυψελών καυσίμου για επαγγελματικά οχήματα, επιδιώκοντας να προωθήσει την τεχνολογία της υδρογονοκίνησης στην Κίνα.

Οι εταιρίες με τις οποίες σχημάτισε μια νέα κοινοπραξία ο ιαπωνικός κολοσσός είναι: ο όμιλος BAIC, η FAW, η Dongfeng, η Guangzhou Automobile (GAC) και η Beijing SinoHytec.

Η νέα οντότητα σχηματίστηκε χθες και εδρεύει στο Πεκίνο, ενώ ονομάζεται E & A United Fuel Cell System. Το 65% των μετοχών ανήκει στην Toyota και θα ξεκινήσει με μια αρχική επένδυση 5 δισεκατομμυρίων γιεν (40,4 εκατομμύρια ευρώ).

Η νέα συνεργασία υπογραμμίζει το συνεχές ενδιαφέρον της Toyota για τις κυψέλες καυσίμου, ειδικά για εμπορικές εφαρμογές, όπως λεωφορεία και φορτηγά, καθώς οι ετήσιες πωλήσεις τους φαίνεται ότι θα φτάσουν το 1 εκατομμύριο οχήματα, έως το 2035.

Οι έξι εταιρείες θα προσπαθήσουν να αναπτύξουν χαμηλού κόστους συστήματα κυψελών καυσίμου, βελτιώνοντας παράλληλα την απόδοση του συστήματος κίνησης, την απόδοση καυσίμου και την ανθεκτικότητα του.

Η FAW και η Dongfeng είναι δύο από τις τρεις αυτοκινητοβιομηχανίες που ανήκουν στη κυβέρνηση της Κίνας, και η Toyota έχει ήδη συνεργαστεί με την GAC και την FAW για την ανάπτυξη οχημάτων κυψελών καυσίμου στο παρελθόν.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα