Η BMW προετοιμάζεται για την μαζική παραγωγή του iX3

Σχετικά άρθρα

H BMW ανακοίνωσε σήμερα ότι η παραγωγή του νέου iX3 θα ξεκινήσει προς τα τέλη του καλοκαιριού, ώστε το λανσάρισμα του να γίνει πριν το τέλος του τρέχοντος έτους. Ακόμα, η γερμανική εταιρία έκανε γνωστό ότι το αμιγώς ηλεκτρικό της SUV πήρε πρόσφατα την απαραίτητη έγκριση τύπου ώστε να κυκλοφορήσει στις παγκόσμιες αγορές.

Η παραγωγή του iX3 θα γίνεται στην Κίνα και από εκεί θα εξάγεται σε όλον τον κόσμο, με την συναρμολόγηση του να γίνεται από την κοινοπραξία της γερμανικής εταιρίας με την κινέζικη Brilliance Automotive Group Holdings, την BMW Brilliance Automotive (BBA). Η BBA έχει αυξήσει τη δυναμικότητα των δύο τοπικών εργοστασίων της – σε Tiexi και Dadong – στο Shenyang, της επαρχίας Liaoning για να αντεπεξέλθει στις μελλοντικές προκλήσεις.

Από τη γραμμή παραγωγής του εργοστασίου της BBA έχουν ήδη βγει 200 προπαραγωγής iX3, ώστε να γίνουν όλες οι απαραίτητες δοκιμές εξέλιξης του αυτοκινήτου, αλλά και για την ορθή λειτουργία του εργοστασίου.

Μιλώντας για το ηλεκτρικό SUV, μεταξύ των καινοτομιών που θα δούμε στο iX3 θα είναι η πέμπτη γενιά της eDrive τεχνολογίας της BMW. Η νέα γενιά ηλεκτροκινητήρων έχουν πιο συμπαγείς διαστάσεις, μιας και σε ένα μόνο μπλοκ θα ενσωματώνουν τον ηλεκτροκινητήρα, το σύστημα μετάδοσης και τα ηλεκτρονικά υποσυστήματα, όντας ένα ενιαίο σύστημα. Οι νέοι ηλεκτροκινητήρες εκτός από μικρότερες διαστάσεις, θα προσφέρουν καλύτερες επιδόσεις, ενώ συνάμα θα κοστίζουν λιγότερο. Επιπλέον, το σύστημα κίνησης πέμπτης γενιάς περιλαμβάνει και νέες ισχυρότερες μπαταρίες.

Αυτό το νέο πακέτο φέρνει σημαντικές εξελίξεις όσον αφορά τα χαρακτηριστικά απόδοσης, το εύρος λειτουργίας, το βάρος και το packaging, που το κάνει εύκολο να τοποθετηθεί σε διάφορα μοντέλα. Πίσω από τη νέα ρηξικέλευθη μάσκα, υπάρχει ένας ηλεκτροκινητήρας απόδοσης 286 ίππων (210 kW) και 400 Nm ροπής, που συνδυάζεται με μια μπαταρία 74 kWh. Η BMW ανακοινώνει ότι η κατανάλωση του αυτοκινήτου θα είναι μικρότερη από 20 kWh/100 χλμ., και η μπαταρία θα του χαρίζει μια αυτονομία 440 χλμ., στον κύκλο WLTP, ενώ θα φορτίζει μέσα σε μόλις 30 λεπτά, με ταχυφορτιστή 150 kW.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Honda teasάρει ένα νέο ηλεκτρικό με σφηνοειδές σχήμα

Λίγες εβδομάδες μετά την κοινή ανακοίνωση από Honda και GM για τη μη συνεργασία στην ανάπτυξη προσιτών ηλεκτρικών οχημάτων (EV), η ιαπωνική εταιρία έδωσε...

EuroNCAP: 8 νέα πεντάστερα μοντέλα, τετράστερα τα Hyundai Kona, Honda ZR-V και VinFast VF8

O EuroNCAP, o ανεξάρτητος ευρωπαϊκός οργανισμός ασφαλείας έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα τα πιο πρόσφατα αποτελέσματα δοκιμών του, τα οποία έγιναν με τα νέα αυστηρότερα...

Ανάκληση για 73.971 Tesla Model X

H Tesla ανακαλεί 73.971 Model X που έχουν κατασκευαστεί μεταξύ 11 Φεβρουαρίου 2021 και 27 Σεπτεμβρίου 2023. Ο λόγος είναι το ενδεχόμενο να μην...