Η Ford ανακοίνωσε πως τα Fiesta και Fiesta Van αποκτούν ένα ήπιο υβριδικό κινητήρα 48V, με την εταιρία να τοποθετεί σε αυτά και νέα συστήματα ασφαλείας και συνδεσιμότητας, όπως το Adaptive Cruise Control με Stop & Go και Speed ​​Sign Recognition και Traffic Sign Assist, το Perpendicular Park Assist και το Cross Traffic Alert με Active Braking.

Ο ήπιος υβριδικός κινητήρας 1,0-λίτρου προσφέρεται σε δύο εκδόσεις, με 125 και 155 άλογα με 240 Nm ροπής και μπορεί να συνδυαστεί και με ένα 7-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων διπλού συμπλέκτη. Στο Fiesta Van είναι διαθέσιμος αυτός με τα 125 άλογα, ενώ υπάρχει και ένας μη υβριδικός 1.000 κ.εκ EcoBoost απόδοσης 125 ίππων που συνδυάζεται με 6-τάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων. Στο Fiesta ο 1.0 EcoBoost προσφέρεται σε δύο εκδόσεις 95 και 125 ίππων.

Επίσης προστέθηκαν δύο ακόμη προγράμματα λειτουργίας και έτσι εκτός από τα Normal, Eco και Slippery, υπάρχουν πλέον τα τα Sport και Trail. To FordPass Connect επιτρέπει στον χρήστη να κλειδώσει, να ξεκλειδώσει, να βάλει μπροστά τον κινητήρα, αλλά και να εντοπίσει το αυτοκίνητο, μέσω μιας ειδικής εφαρμογής στο smartphone του, ενώ το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας SYNC 3 έχει αναβαθμιστεί, έχοντας νέο περιβάλλον εργασίας, είναι πιο εύκολο στη χρήση, διαθέτει μεγαλύτερα φυσικά κουμπιά και οθόνη αφής 8″. Η εταιρία τοποθετεί στο Fiesta και μια ασύρματη βάση φόρτισης για smartphone.