Στις αρχές Απριλίου η FIA απαγόρευσε στις ομάδες του WRC τη διεξαγωγή δοκιμών έως τις 30 Μαΐου, ώστε να τις αποτρέψει να αποκτήσουν άδικο πλεονέκτημα κατά τη διάρκεια της πανδημίας του νέου κορωνοϊού.

Ωστόσο, με την πάροδο της προθεσμίας, η Hyundai διοργάνωσε ένα πολυήμερο τεστ στη Φινλανδία, με τον Thierry Neuville να βρίσκεται πίσω από το τιμόνι του i20 WRC για να “ζεσταθεί” πριν από την επανέναρξη της σεζόν.

Αλλά την πρώτη ημέρα του τεστ, ο Βέλγος οδηγός είχε μια έξοδο σε ένα τμήμα της ειδικής που είχε αναπτύξει ιδιαίτερα υψηλή ταχύτητα, με αποτέλεσμα το αγωνιστικό του να τουμπάρει αρκετές φορές, πριν προσγειωθεί στην αριστερή πλευρά.

Τόσο ο Neuville, όσο και ο συνοδηγός του Nicolas Gilsoul βγήκαν άθικτοι από το αυτοκίνητο, αλλά η ζημιά του τελευταίου ήταν αρκετά εκτεταμένη και ανάγκασε τη Hyundai να ακυρώσει τις δοκιμές μετά από μόλις μία μέρα. Η ομάδα έχει ήδη επιστρέφει στη βάση της, στο Alzenau της Γερμανίας.

Ένας εκπρόσωπος της Hyundai Motorsport επιβεβαίωσε ότι η ομάδα δεν έχει προγραμματίσει ακόμη ένα δεύτερο τεστ, μετά το απότομο τέλος του πρώτου στη Φινλανδία.