Η BMW ετοιμάζει ένα plug-in υβριδικό με 100 χλμ. ηλεκτρική αυτονομία

Σχετικά άρθρα

H BMW ετοιμάζει να βγάλει στην αγορά πολλά αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα μέσα στους επόμενους 18 μήνες, όπως το iX3, το i4 και την έκδοση παραγωγής του iNext. Αυτό, όμως, δε σημαίνει ότι δεν θα συνεχίσει να επενδύει στις plug-in υβριδικές εκδόσεις των μοντέλων της γκάμας της, με τον Pieter Nota, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της γερμανικής εταιρίας, να αποκαλύπτει ότι στο προσεχές μέλλον θα δούμε από την BMW ένα plug-in υβριδικό που θα μπορεί να κινηθεί αμιγώς ηλεκτρικά έως και 100 χλμ.

Ο Nota δεν έδωσε περισσότερες πληροφορίες για το συγκεκριμένο μοντέλο, αλλά ανέφερε ότι η BMW θα έχει 12 plug-in υβριδικά έως το τέλος του έτους, ενώ περισσότερα βρίσκονται στον ορίζοντα. Το στέλεχος αναμένει επίσης ότι οι πωλήσεις θα αυξηθούν, καθώς η εταιρεία πιστεύει ότι τα ηλεκτροκίνητα οχήματα θα αντιπροσωπεύουν το 15-25% των παγκόσμιων πωλήσεων έως το 2025 και στην Ευρώπη αναμένει να φτάσει το 25% το 2021, ώστε το 2030 τα ηλεκτροκίνητα οχήματα της να είναι το 50% των συνολικών της πωλήσεων.

Κλείνοντας, ο Nota θεωρεί ότι τα plug-in υβριδικά προσφέρουν τα καλύτερα στοιχεία των δύο κόσμων, καθώς μπορούν να κινηθούν σε μικρές αποστάσεις μόνο με ηλεκτρικό ρεύμα, επιτρέποντας παράλληλα μεγάλα ταξίδια χωρίς επαναφόρτιση. Συγκεκριμένα, είπε ότι τα plug-in υβριδικά είναι ιδανικά για όσους θέλουν να μετακινούνται από/προς την εργασία τους χρησιμοποιώντας μόνο ηλεκτρικό ρεύμα, αλλά περιστασιακά να κάνουν μεγάλα ταξίδια, με το εν λόγω αυτοκίνητο να είναι το μοναδικό όχημα ενός σπιτιού.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Μεγαλύτερη και πιο αεροδυναμική η νέα BMW X3

Η BMW έδωσε στη δημοσιότητα μια σειρά από καμουφλαρισμένες φωτογραφίες της νέας, τέταρτης γενιάς, της X3, που αναμένεται να παρουσιαστεί εντός του 2024. Η...