Η Ford εισέρχεται και αυτή στον τομέα της ημιαυτόνομης οδήγησης χωρίς χέρια, παρουσιάζοντας το σύστημα Active Drive Assist, το οποίο θα προσφέρεται από τα τέλη του 2021 στο Mustang Mach-E, αλλά και σε ορισμένα ακόμη μοντέλα της.

Το σύστημα θα προστεθεί στα μοντέλα μέσω over-the-air αναβάθμισης, αρκεί αυτά να διαθέτουν το Co-Pilot360 Active 2.0 Prep πακέτο. Ο τρόπος λειτουργίας του είναι παρόμοιος με το Super Cruise της General Motors, επιτρέποντας στο αυτοκίνητο να κινείται σε προ-χαρτογραφημέμα τμήματα αυτοκινητοδρόμων, χωρίς ο οδηγός να έχει τα χέρια του στο τιμόνι.

Η Ford έχει ήδη χαρτογραφήσει περισσότερα από 160.000 χλμ δρόμων σε ΗΠΑ και Καναδά, με το Active Drive Assist της Ford να διαφέρει από το Super Cruise της General Motors, όντας “εξυπνότερο και πιο εύχρηστο”. Το σύστημα παρακολουθεί μέσω μια υπέρυθρης κάμερας το κεφάλι και τα μάτια του οδηγού προκειμένου να βεβαιωθεί πως αυτός κοιτά συνεχώς τον δρόμο. Μάλιστα μπορεί να ανιχνεύσει τα μάτια, ακόμη και αν οδηγός φορά γυαλιά ή προστατευτική μάσκα.