Η Aston Martin ανακοίνωσε σήμερα πως ξεκίνησε τις δοκιμές της πρώτης της μοτοσυκλέτας. Η AMB 001 όπως ονομάζεται, έχει αναπτυχθεί σε συνεργασία της Aston Martin με την γαλλική Brough Superior και παρά τον φουτουριστικό σχεδιασμό της, θα περάσει όπως την βλέπεις στις φωτογραφίες στη παραγωγή.

Μόλις 100 μονάδες της θα κατασκευαστούν στο εργοστάσιο της Brough Superior στην Τουλούζη της Γαλλίας, με τους ενδιαφερόμενους να πρέπει να πληρώνουν το ποσό των 108.000 ευρώ προκειμένου να την αποκτήσουν.

Έχει διπλό μπροστινό πιρούνι, με την σχεδίασή της να αντλεί έμπνευση από τα αυτοκίνητα της Aston Martin. Είναι βαμμένη στα χρώματα Stirling Green και Lime Essence, έχει μαύρους ματ τροχούς, carbon μέρη, με την δερμάτινη σέλα να είναι κατασκευασμένη στο χέρι. Το σώμα και η δομή της μοτοσυκλέτας είναι κατασκευασμένα από carbon, αλουμίνιο και από τον ίδιο υπερ-ελαφρύ χάλυβα που συναντάμε στην Valkyrie.

Κίνηση παίρνει από έναν V-Twin turbo κινητήρα απόδοσης 182 ίππων, με το βάρος της μοτοσυκλέτας να ανέρχεται στα μόλις 180 κιλά. Οι πρώτες παραδόσεις της έχουν προγραμματιστεί να γίνουν στο τέλος του έτους.