Ο Alex Zanardi υπεβλήθη σε δεύτερη νευροχειρουργική επέμβαση μετά τους σοβαρούς τραυματισμούς που υπέστη στις 19 του μηνός κατά την διάρκεια του αγώνα Obiettivo tricolore, με χειροποδήλατο, όταν και συγκρούστηκε με βαρύ όχημα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Santa Maria alle Scotte της Σιένα, η νευροχειρουργική επέμβαση διήρκεσε περίπου 2,5 ώρες και στη συνέχεια ο Zanardi μεταφέρθηκε ξανά στη μονάδα εντατικής θεραπείας, όπου βρίσκεται σε τεχνητό κώμα.

Η κατάστασή του παραμένει σταθερή από καρδιο-αναπνευστική και μεταβολική άποψη, σοβαρή από νευρολογική άποψη,

αναφέρει το ιατρικό ανακοινωθέν, με τον διευθυντή του νοσοκομείου, Roberto Gusinu να δηλώνει πως η δεύτερη χειρουργική επέμβαση είχε προβλεφθεί από τους γιατρούς και αποφασίστηκε μετά τα αποτελέσματα μιας αξονικής τομογραφίας.

1

Συγκεκριμένα ο Gusinu είπε:

Η επέμβαση που πραγματοποιήθηκε αντιπροσωπεύει ένα βήμα που αναμενόταν από την ομάδα των ιατρών που θα αξιολογούν καθημερινά την εξέλιξη της κατάστασης. Σε συμφωνία με την οικογένεια, το επόμενο δελτίο θα εκδοθεί σε περίπου 24 ώρες.

Ο Zanardi έχει κερδίσει πέντε μετάλλια στους Παραολυμπιακούς Αγώνες το 2012 και το 2016, τρία χρυσά και δύο ασημένια. Λόγω ενός ατυχήματος στην πίστα του Lausitzring το 2001 είχε ως αποτέλεσμα τον ακρωτηριασμό και των δύο ποδιών του.