Ο Zanardi θα παραμείνει σε τεχνητό κώμα μέχρι τουλάχιστον την επόμενη εβδομάδα

Σχετικά άρθρα

Οι γιατροί που παρακολουθούν την κατάσταση της υγείας του Alex Zanardi ανακοίνωσαν σήμερα ότι ο 53χρονος θα παραμείνει σε τεχνητό κώμα μέχρι τουλάχιστον την επόμενη εβδομάδα, έχοντας περάσει την τέταρτη νύχτα στη μονάδα εντατικής θεραπείας.

Το νοσοκομείο Le Scotte στη Σιένα, όπου νοσηλεύεται ο Zanardi, είπε ότι δεν θα υπάρξει προσπάθεια να μειωθεί το επίπεδο νάρκωσης του για να αξιολογηθεί η νευρολογική του κατάσταση. Συνεχίζοντας, το ιατρικό ανακοινωθέν από το νοσοκομείο ανέφερε ότι η νευρολογική εικόνα του Ιταλού παραμένει αμετάβλητη ως προς τη σοβαρότητά της, προσθέτοντας:

Ο ασθενής παραμένει σε καταστολή, διασωληνωμένος και με μηχανική αναπνευστική υποστήριξη. Οποιεσδήποτε μειώσεις της νάρκωσης, για την αξιολόγηση της νευρολογικής κατάστασης, θα εξεταστούν από την επόμενη εβδομάδα.

Ο επικεφαλής της νευροχειρουργικής κλινικής, δρ. Giuseppe Olivieri είπε στο πρακτορείο Associated Press ότι ο Zanardi βρισκόταν σε πολύ σοβαρή κατάσταση, εξηγώντας:

Δεν θα δούμε ποια είναι η νευρολογική του κατάσταση έως ότου ξυπνήσει, αν ξυπνήσει. Σοβαρή κατάσταση σημαίνει ότι είναι μια κατάσταση κατά την οποία κάποιος θα μπορούσε να πεθάνει. Η βελτίωση απαιτεί χρόνο σε αυτές τις περιπτώσεις. Η στροφή προς το χειρότερο μπορεί να είναι ξαφνική. Η εγχείρηση πήγε σύμφωνα με τον σχεδιασμό, αλλά η αρχική κατάσταση ήταν πολύ σοβαρή.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Υποχώρησαν κατά 5,2% οι πωλήσεις νέων αυτοκινήτων στην Ευρώπη τον Μάρτιο

Μειωμένες κατά 5,2% ήταν οι πωλήσεις νέων επιβατικών αυτοκινήτων στην ΕΕ τον Μάρτιο. Συγκεκριμένα πουλήθηκαν 1.031.875 νέα αυτοκίνητα έναντι 1.089.017 τον Μάρτιο του 2022,...

Γερμανία: Κόπηκαν οι επιδοτήσεις, μειώθηκαν οι πωλήσεις των ηλεκτρικών

Ο απότομος τερματισμός των κρατικών επιδοτήσεων είχε ως αποτέλεσμα οι πωλήσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων να μειωθούν κατά 14,1% στη Γερμανία το πρώτο τρίμηνο του έτους,...