Πριν σχεδόν δύο εβδομάδες η Nissan παρουσίασε το αμιγώς ηλεκτρικό SUV της, το Ariya. Αυτό βασίζεται σε μια ολοκαίνουργια ηλεκτρική πλατφόρμα, την CMF-EV, που αναπτύχθηκε από τη Συμμαχία Renault-Nissan-Mitsubishi, η οποία δίνει την δυνατότητα στη Nissan να προφέρει διάφορες εκδόσεις.

1

Σε πρόσφατη συνέντευξη του, η επικεφαλής της Nissan Ευρώπης για ηλεκτρικά αυτοκίνητα, Helen Perry, επιβεβαίωσε ότι η εν λόγω πλατφόρμα θα χρησιμοποιηθεί και σε άλλα οχήματα της εταιρίας, τονίζοντας:

Η πλατφόρμα θα χρησιμοποιηθεί και σε άλλα αυτοκίνητα στο μέλλον. Το μερίδιο αγοράς των κατηγοριών C-SUV και D-SUV αναμένεται να αυξηθεί περίπου 300% τα επόμενα τρία χρόνια, οπότε θα προσπαθήσουμε να χρησιμοποιήσουμε την πλατφόρμα σε κατηγορίες που θα έχουν ανάπτυξη τα επόμενα χρόνια.

2

Παρότι η Perry δεν έδωσε περισσότερες πληροφορίες, από την παραπάνω δήλωση είναι εύκολα κατανοητό ότι η πλατφόρμα του Ariya θα χρησιμοποιηθεί και για ένα -τουλάχιστον- μεγαλύτερο ηλεκτρικό SUV. Ωστόσο παραμένει άγνωστο πότε θα δούμε στην αγορά το μεγαλύτερο μοντέλο, με την Perry να προσθέτει:

Όλα θα εξαρτηθούν από τη ζήτηση των πελατών. Αν είχαμε φέρει το Ariya στην αγορά νωρίτερα, δεν είμαι σίγουρη ότι οι πελάτες θα ήταν έτοιμοι για αυτό. Η τεχνολογία δεν θα ήταν τόσο ενημερωμένη όσο θα είναι κατά την κυκλοφορία του μοντέλου. Και ενώ η νόσος Covid-19 είναι κάτι τρομερό που μας συνέβη, έχει κάνει τους πελάτες να αναθεωρήσουν τι είναι σημαντικό – για παράδειγμα, τις εκπομπές ρύπων.