Ο επικεφαλής εξωτερικής σχεδίασης της BMW μας λέει γιατί πρέπει να μας αρέσει η νέα Σειρά 4

Σχετικά άρθρα

Η BMW δημοσίευσε ένα νέο video στο κανάλι της στο YouTube στο οποίο ο Christopher Weil, ο επικεφαλής εξωτερικού σχεδιασμού των μοντέλων της, να μας λέει γιατί πρέπει να μας αρέσει η νέα Σειρά 4.

Αν κάτι ξεχωρίζει στον σχεδιασμό του αυτοκινήτου, αυτό είναι χωρίς καμία αμφιβολία η τεράστια μάσκα. Η μεγάλη, κάθετα διατεταγμένη μάσκα των “νεφρών”, γέρνει προς τα εμπρός και εκτείνεται μέχρι το κάτω άκρο της εμπρός ποδιάς.

Οι εισαγωγές αέρα έχουν δομή πλέγματος, γνωστή από τα μοντέλα M και καθοριστικό στοιχείο στη φυσιογνωμία του οχήματος είναι η περίοπτη θέση της μάσκας στο κέντρο. Με τα κάθετα “νεφρά” της να είναι συνδεδεμένα στο κέντρο, η BMW επαναλαμβάνει ένα σχεδιαστικό θέμα από το παρελθόν της, το οποίο υπήρχε σε παλαιότερα μοντέλα της, όπως η 328 και η 3.0 CSi.

Οι λεπτοί full-LED προβολείς της νέας Σειράς 4 φτάνουν μέχρι τα τόξα των εμπρός τροχών, με τα Adaptive LED και Laserlight να διατίθενται προαιρετικά. Το τελευταίο, σε ταχύτητες πάνω από 60 χλμ/ώρα αυξάνει την εμβέλεια της μεγάλης σκάλας σε 550 μέτρα και παρακολουθεί δυναμικά την πορεία του δρόμου.

Η εμφάνιση της νέας Σειράς 4 “παντρεύει” το γνώριμο στυλ των δίθυρων μοντέλων της BMW με τη νέα σχεδιαστική φιλοσοφία της μάρκας. Υπάρχουν λίγες έντονες γραμμές, καθώς κυριαρχούν οι καθαρές, μεγάλες επιφάνειες.

Παρατηρώντας το προφίλ της νέας Σειράς 4, αυτό διαμορφώνονται από ακριβείς και ανάγλυφες επιφάνειες. Ακόμα, βλέπουμε ότι υπάρχουν κοντοί πρόβολοι, λεπτές κολόνες και μεγάλες πόρτες με παράθυρα χωρίς πλαίσια. Η αισθητική των παραθύρων και η ρέουσα γραμμή οροφής τονίζουν την εμφάνιση, με την κλίση της οροφής να είναι αρκετά έντονη στο τελείωμα της, και τα τζάμια να στενεύουν σταδιακά προχωρώντας προς τα πίσω, που σε συνδυασμό με τα μυώδη πίσω φτερά, τονίζουν τον δυναμικό χαρακτήρα της.

Τέλος, στο πίσω τμήμα, κυρίαρχο στοιχείο είναι οι μεγάλες επιφάνειες. Υπάρχουν λεπτά και κομψά σκούρα full-LED φώτα, με τις σταθερά αναμμένες φωτεινές μπάρες να υπογραμμίζουν τη εμφάνιση και το πλάτος του αυτοκινήτου. Ο Weil λέει πως στόχος του ήταν να δημιουργήσει ένα αποτέλεσμα πολύ διαφορετικό από το πίσω μέρος της Σειράς 3.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η AC Schnitzer βελτιώνει την BMW X5 facelift

Ο βελτιωτικός οίκος AC Schnitzer παρουσιάζει το νέο bodykit που ετοίμασε για την ανανεωμένη BMW X5. Αυτό αποτελείται spoiler στον μπροστινό προφυλακτήρα, αεροτομή, φουσκώματα...

Η Renegade Design βελτιώνει τη νέα BMW Σειρά 5

Η Renegade Design είναι ένας βελτιωτικός οίκος με έδρα το Ντουμπάι και έχει προσφέρει ένα bodykit για τη νέα γενιά της BMW 5 Series. https://youtu.be/mJN_poHtpLs Το...

Ανανέωση για τις BMW 4 Series Gran Coupe και i4

Λίγους μήνες μετά την αποκάλυψη των ανανεωμένων 4-Series και M4, η BMW παρουσιάσει τις ανανεωμένες 4 Series Gran Coupe και i4. Τα αυτοκίνητα αποκτούν...