Ο Mike Schickerowski γεννήθηκε με ένα πρόβλημα στην όραση του, που τον έκανε νομικά τυφλό και δεν έπρεπε ποτέ να οδηγήσει. Πιο συγκεκριμένα, ο Schickerowski γεννήθηκε με nystagmus, μια κατάσταση που περιλαμβάνει ακούσια κίνηση των ματιών και παρότι μπορούσε να δει, τα αντικείμενα ήταν πάντα εκτός εστίασης, έχοντας μια μόνιμη θαμπάδα. Αυτό συνέβαινε γιατί ο εγκέφαλός του Schickerowski δεν ερμήνευε ποτέ την εικόνα ως μια σταθερή εικόνα.

Για χρόνια, η θεραπεία ατόμων με nystagmus θεωρείτο αδύνατη. Ωστόσο, ο ο 44χρονος από την πολιτεία της Alberta στον Καναδά υποβλήθηκε σε πειραματική χειρουργική επέμβαση σε μια κλινική στην Καλιφόρνια. Αυτή ήταν επιτυχημένη και ο Schickerowski κατάφερε να δει καθαρά για πρώτη φορά πριν μερικές εβδομάδες.

Έπειτα, το πρώτο πράγμα που έκανε ήταν να αγοράσει μια Chevrolet Corvette, ως το πρώτο του αυτοκίνητο, πριν καν περάσει τις εξετάσεις για το δίπλωμα οδήγησης του. Αυτό το πήρε με την πρώτη, στις αρχές του περασμένου μήνα και έκτοτε απολαμβάνει το κίτρινο coupe του