Πριν μερικές εβδομάδες η Nissan παρουσίασε το Magnite Concept, ένα πρωτότυπο crossover που μας δείχνει το πως θα μοιάζει ένα νέο συμπαγές crossover μοντέλο που θα πωλείται στην αγορά της Ινδίας. Αρχικά, η έκδοση παραγωγής αυτού ήταν σχεδιασμένο να κυκλοφορήσει με τα σήματα της Datsun, αλλά λόγω του εξορθολογισμού των δραστηριοτήτων της, τελικά θα κυκλοφορήσει με τα σήματα της Nissan.

Κατά την παρουσίαση του πρωτοτύπου, η ιαπωνική εταιρία δεν είχε δώσει φωτογραφίες του εσωτερικού του μοντέλου, κάτι που έκανε σήμερα. Η Nissan αναφέρει ότι το εσωτερικό της έκδοσης παραγωγής του μοντέλου δεν θα διαφέρει σημαντικά από αυτό που βλέπουμε στις φωτογραφίες, τόσο από πλευράς σχεδιασμού όσο και από πλευράς εξοπλισμού.

Στην κορυφή της κονσόλας υπάρχει μια οθόνη 8 ιντσών για το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας, η οποία συγκεντρώνει τις περισσότερες λειτουργίες του αυτοκινήτου, μειώνοντας δραστικά τα φυσικά κουμπιά στο ταμπλό. Επίσης υπάρχει μια ακόμα οθόνη για τον ψηφιακό πίνακα οργάνων, η οποία ελέγχεται από το πολυλειτουργικό τιμόνι.

Το B-SUV θα κατασκευάζεται στο τοπικό εργοστάσιο της Nissan στην Ινδία. Το μήκος του θα είναι μικρότερο από 4 μέτρα και θα τοποθετηθεί απέναντι από τα Ford EcoSport, Hyundai Venue, Tata Nexon και Maruti Suzuki Vitara Brezza. Θα βασίζεται στη πλατφόρμα CMF-A και κίνηση θα παίρνει από έναν turbo τρικύλινδρο βενζινοκινητήρα 1.000 κ.εκ απόδοσης 95 ίππων που θα συνδυάζεται είτε με ένα πεντατάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο, είτε με ένα CVT κιβώτιο ταχυτήτων.

Διαθέσιμος και ένας ατμοσφαιρικός τρικύλινδρος 1.000άρης κινητήρας βενζίνης απόδοσης 72 ίππων που θα συνδυάζεται είτε με ένα πεντατάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο, είτε με ένα αυτοματοποιημένο μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων.