Αναβλήθηκε κατά έναν χρόνο το κλείσιμο του εργοστασίου της Nissan στη Βαρκελώνη

Σχετικά άρθρα

Η Nissan ήρθε σε συμφωνία με τα συνδικάτα των εργαζομένων της στο εργοστάσιο της στη Βαρκελώνη της Ισπανίας και έτσι ανέβαλε κατά ένα έτος το κλείσιμο του εργοστασίου. Αρχικά το εργοστάσιο ήταν προγραμματισμένο να κλείσει στα τέλη του τρέχοντος έτους, αλλά τελικά θα κλείσει στα τέλη του Δεκεμβρίου του 2021.

Η εταιρία δεσμεύτηκε πως δεν θα προχωρήσει σε μαζικές απολύσεις μέχρι το κλείσιμο του εργοστασίου, ενώ παράλληλα συμφώνησε σε ένα πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου και προ-συνταξιοδότησης για τους εργαζομένους του εργοστασίου, παίρνοντας ως αντάλλαγμα την επανέναρξη της παραγωγής από τα τέλη Αυγούστου.

Να σημειωθεί πως η παραγωγή του εργοστασίου έχει σταματήσει από τον προηγούμενο Μάιο, λόγω των απεργιακών κινητοποιήσεων των εργαζομένων.

Το εργοστάσιο της Nissan στη Βαρκελώνη αποτελείται από τρεις εγκαταστάσεις που απασχολούν περίπου 3.000 άτομα και η ιαπωνική εταιρία το έχει βγάλει ήδη προς πώληση, αναζητώντας τον νέο του ιδιοκτήτη.

Στο συγκεκριμένο εργοστάσιο κατασκευάζονται τα Nissan Navara και e-NV200. Μετά το κλείσιμο του εργοστασίου, η παραγωγή του Navara θα μεταφερθεί στη Νότια Αφρική, ενώ αυτή του e-NV200 θα γίνεται στο εργοστάσιο της Renault στο Maubeuge της Γαλλίας.

Η Nissan εκτιμά πως το κλείσιμο του εργοστασίου της στη Βαρκελώνη θα της κοστίσει περίπου 1,7 δισ. ευρώ.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Τέσσερα πρωτότυπα από την Nissan

Τα πρωτότυπα Epoch, Evo, Epic και Era παρουσίασε στην έκθεση του Πεκίνου η Nissan, πρωτότυπα που δημιουργήθηκαν σε συνεργασία με την Dongfeng Motor. Πρόκειται...

Η Nissan μειώνει τις εκτιμήσεις κερδών της

Η Nissan μείωσε κατά 14,5% τις εκτιμήσεις για τα ετήσια λειτουργικά της κέρδη της, επικαλούμενη χαμηλότερες από τις αναμενόμενες πωλήσεις αυτοκινήτων λόγω "γήρανσης" των...