Η BMW ετοιμάζει ηλεκτρική M5 με 1.000 άλογα

Σχετικά άρθρα

Πληθαίνουν οι αναφορές που θέλουν την BMW να προσφέρει την επόμενη γενιά της M5 σε δύο εκδόσεις, μια plug-in υβριδική και μια αμιγώς ηλεκτρική.

Η νέα γενιά της Σειράς 5 (G60) θα παρουσιαστεί το φθινόπωρο του 2023, με την έβδομη γενιά της M5 να παρουσιάζεται έναν χρόνο αργότερα, το 2024 και να προσφέρεται σε δύο εκδόσεις.

H plug-in υβριδική θα φορά τον ίδιο κινητήρα με την X8 M, που θα συνδυάζει τον 4,4-λίτρων V8 κινητήρας με έναν ηλεκτροκινητήρα απόδοσης 200 ίππων, με την συνολική απόδοση να αναμένεται να αγγίζει τα 750 άλογα και τα 1.000 Nm ροπής.

Η αμιγώς ηλεκτρική M5 θα διαθέτει τρεις ηλεκτροκινητήρες, δύο στον πίσω άξονα και έναν στον μπροστά, συνολικής απόδοσης 1.000 ίππων, που θα αντλούν ενέργεια από μια μπαταρία 135 kWh που αρχικά θα μπορεί να συνδεθεί με φορτιστή 400V, έτσι ώστε να υποστηρίζει ταχυφόρτιση έως 350 kW, ενώ αργότερα το σύστημα θα αναβαθμιστεί στα 800V. Η μπαταρία θα προσφέρει αυτονομία έως 700 χλμ, με το μοντέλο να είναι ικανό να κάνει τα 0-100 χλμ/ώρα σε μόλις 2,9 δευτερόλεπτα.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η AC Schnitzer βελτιώνει την BMW X5 facelift

Ο βελτιωτικός οίκος AC Schnitzer παρουσιάζει το νέο bodykit που ετοίμασε για την ανανεωμένη BMW X5. Αυτό αποτελείται spoiler στον μπροστινό προφυλακτήρα, αεροτομή, φουσκώματα...

Η Renegade Design βελτιώνει τη νέα BMW Σειρά 5

Η Renegade Design είναι ένας βελτιωτικός οίκος με έδρα το Ντουμπάι και έχει προσφέρει ένα bodykit για τη νέα γενιά της BMW 5 Series. https://youtu.be/mJN_poHtpLs Το...