Η Ford σταμάτησε να δέχεται παραγγελίες αλλά και να παραδίδει τα Kuga Plug-in Hybrid, λόγω ανησυχιών για υπερθέρμανση των μπαταριών που θα μπορούσε να οδηγήσει σε πιθανή πυρκαγιά.

Το plug-in υβριδικό Kuga σημειώνει αξιόλογες πωλήσεις μέχρι σήμερα στην Ευρώπη, αφού περίπου το 50% των πωλήσεων του Kuga στη Γηραιά Ήπειρο κατά το δεύτερο τρίμηνο του έτους ήταν η συγκεκριμένη έκδοση.

Ωστόσο η Ford σε ανακοίνωσή της παραδέχεται πως η πώληση των Kuga PHEV που κατασκευάστηκαν πριν από τις 26 Ιουνίου 2020 έχουν ανασταλεί προσωρινά, μετά από αναφορές που δέχτηκε στις οποίες τέσσερα αυτοκίνητα πήρα φωτιά, με το πιθανότερο να είναι πως η πυρκαγιά προκλήθηκε από την υπερθέρμανση των μπαταριών του υβριδικού συστήματος.

Η Ford έχει επικοινωνήσει με τους κατόχους των Kuga Plug-in Hybrid προκειμένου αυτοί να μην φορτίζουν την μπαταρία του αυτοκινήτου τους “μέχρι νεωτέρας” και να έχουν ενεργοποιημένη μονάχα την λειτουργία “EV Auto”.

Η Μπλε Οβάλ εταιρία θα ανακαλέσει τα Kuga Plug-in Hybrid που ήδη έχουν παραδοθεί στους ιδιοκτήτες τους προκειμένου να κάνει τις απαραίτητες ενέργειες για την επιδιόρθωση του προβλήματος. Πιστεύεται πως επηρεάζονται έως και 27.000 αυτοκίνητα παγκοσμίως, παραγωγής από 1η Ιουλίου 2019 έως και 25 Ιουνίου 2020.