Έχουν περάσει 4,5 χρόνια από την στιγμή που η Ford ξεκίνησε να εξοπλίζει τα αυτοκίνητα της με το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας SYNC 3 και πλέον ετοιμάζεται για την επόμενη γενιά του λογισμικού. Θέλοντας να εμπλουτίσει τις υπηρεσίες του, η αμερικάνικη εταιρία συνεργάστηκε με την INRIX, έναν πάροχο υπηρεσιών “συνδεδεμένων” οχημάτων και ανάλυσης δεδομένων οδικών μετακινήσεων, με έδρα την Ουάσιγκτον.

Μέσω της INRIX, οι οδηγοί των αυτοκινήτων της Ford θα μπορούν να συγκρίνουν τις τιμές σε πρατήρια καυσίμου, τόσο περιμετρικά τους, όσο και στην διαδρομή που θα επιλέξουν να κινηθούν. Η υπηρεσία θα παρέχει πληροφορίες για την τοποθεσία, την επωνυμία και τις τιμές για περισσότερους από 380.000 σταθμούς καυσίμων σε όλο τον κόσμο.

Εκτός αυτού, στην κεντρική οθόνη του θα εμφανίζονται πληροφορίες για όλα τα διαθέσιμα parking, τις τιμές τους, τυχόν περιορισμούς, καθώς και τις ώρες λειτουργίας τους. Οι πληροφορίες θα παρέχονται σε πραγματικό χρόνο, και θα υπάρχουν δεδομένα για σχεδόν 20.000 πόλεις σε 150 διαφορετικές χώρες, παγκοσμίως.

Το σύστημα ψυχαγωγίας SYNC 4 θα γίνει αρχικά διαθέσιμο στα Ford Mustang Mach-E, Bronco και F-150 και θα ακολουθήσουν όλα τα υπόλοιπα μοντέλα της εταιρίας. Ο Gary Jablonski, διευθυντής της Ford Connected Vehicle Infotainment Systems, δήλωσε σχετικά:

Οι πελάτες θέλουν οι συνδεδεμένες τεχνολογίες οχημάτων να λειτουργούν περισσότερο όπως τα smartphone, με εξατομικευμένες υπηρεσίες σε πραγματικό χρόνο – και αυτό ακριβώς προσφέρει το SYNC 4, συμπεριλαμβανομένων των καινοτομιών στις τιμές στάθμευσης και καυσίμων της INRIX. Για παράδειγμα, πολλοί πελάτες F-150 οδηγούν από δουλειά σε δουλειά σε νέες περιοχές όπου μπορούμε να τους βοηθήσουμε καθοδηγώντας τους σε βενζινάδικα και σημεία στάθμευσης που βρίσκονται πλησιέστερα σε αυτούς, ή ίσως λίγο πιο μακριά εάν αναζητούν φθηνότερες επιλογές.