Η Ford και η Team Fordzilla, η eSports ομάδα της εταιρίας, στο περιθώριο της φετινής έκθεσης Gamescom, παρουσίασαν το Project P1, το οποίο αποτελεί προϊόν συνεργασίας των σχεδιαστών της Ford και της κοινότητας των gamers.

Όπως γνωρίζεις, η Gamescom είναι η μεγαλύτερη εμπορική έκθεση στον κόσμο για υπολογιστές και βιντεοπαιχνίδια, και για την διαδικασία σχεδίασης του πρωτοτύπου Project P1 συμμετείχαν gamers με την ψήφο τους στο Twitter. Οι τελευταίοι αποφάσιζαν για στοιχεία του οχήματος όπως η θέση των καθισμάτων, η σχεδίαση του cockpit και το σύστημα μετάδοσης πριν οι σχεδιαστές της Ford προετοιμάσουν τις δικές τους εκδοχές.

Δύο σχέδια προκρίθηκαν στο τελικό στάδιο και τελικά επικράτησε η πρόταση του σχεδιαστή εξωτερικών επιφανειών της Ford, Arturo Arino, που απέσπασε το 83,8% των ψήφων. Περίπου 225.000 οπαδοί του όλου εγχειρήματος συμμετείχαν στη διαδικασία της ψηφοφορίας, δηλώνοντας τις προτιμήσεις τους.

Σε δήλωση του, ο Arturo Arino, Team Fordzilla P1 concept designer, της Ford Ευρώπης είπε:

Το Project P1 ήταν η αρχή όλων. Ο λόγος που έγινα σχεδιαστής αυτοκινήτων πρωτίστως ήταν για να σχεδιάσω κάτι που δεν έχει υπάρξει ξανά και υπερβαίνει τα συμβατικά. Αυτό το όχημα θα είναι εντυπωσιακό οπτικά, και ενώ θα πιέζει τον gamer στα όρια της προσοχής και των αντανακλαστικών του, θα είναι επίσης τρομερά απολαυστικό στην οδήγηση.

Εμπνευσμένο από το Ford GT,­­­ το σχέδιο του Arino χρησιμοποιεί μοναδικά στοιχεία, όπως η τεχνολογία μορφοποίησης αμαξώματος που προσφέρει τη δυνατότητα διαμόρφωσης δύο εκδόσεων – μία με μακρύ πίσω μέρος, ώστε να εξασφαλίζεται η απαραίτητη σταθερότητα στις γρήγορες ευθείες του Le Mans, και μία με μικρότερου μήκους αμάξωμα που προορίζεται για πιο αργές πίστες, όπως του Μονακό.

Για όσους ανυπομονούν να οδηγήσουν το όχημα στον ψηφιακό κόσμο των gamers, η Ford άφησε να εννοηθεί ότι βρίσκεται σε συζητήσεις με μια σημαντική εταιρεία προκειμένου να λανσάρει το Project P1 σε δημοφιλές αγωνιστικό παιχνίδι μέσα στο 2021.

Η Ford ανακοίνωσε επίσης ότι θα κατασκευάσει ένα μοντέλο κανονικών διαστάσεων του πρωτοτύπου Project P1 πριν το τέλος της χρονιάς, κάτι που έχει ήδη ξεκινήσει να πραγματοποιείται στο σχεδιαστικό στούντιο της εταιρείας στην Κολωνία της Γερμανίας. Με την κίνηση αυτή η Ford συνεχίζει τη διερεύνηση για την εύρεση ομοιοτήτων μεταξύ του πραγματικού και του εικονικού κόσμου, με σχεδιαστικά ευρήματα από τον ψηφιακό κόσμο να εφαρμόζονται σε πραγματικά πρωτότυπα.

Παράλληλα, στα πλαίσια της Gamescom 2020, που θα πραγματοποιηθεί φέτος ψηφιακά από τις 27 έως και τις 30 Αυγούστου, θα πραγματοποιηθεί ο τελικός του πρώτου Fordzilla Cup. Αυτό το εικονικό τουρνουά, ανοιχτό σε όλους τους παίκτες ηλικίας 16 ετών και άνω, θα μεταδοθεί στο teamfordzilla.com και το Twitch.

Ο νικητής θα λάβει ως έπαθλο ένα esports συμβόλαιο επαγγελματικού επιπέδου με την Team Fordzilla, έχοντας την ευκαιρία να αγωνιστεί σε μερικές από τις μεγαλύτερες πίστες αγώνων στο χώρο του gaming. Μετά τα προκριματικά και τις κατατακτήριες δοκιμές, η δράση θα κορυφωθεί το Σαββατοκύριακο, που θα σηματοδοτήσει και τη στέψη του πρώτου πρωταθλητή.

Η Ford παρουσίασε για πρώτη φορά την Team Fordzilla στην έκθεση Gamescom το 2019. Αποτελείται από ανεξάρτητες ομάδες σε Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ισπανία και Ηνωμένο Βασίλειο και επιλεγμένους οδηγούς. Κάθε ομάδα με το δικό της επικεφαλής διαγωνίζεται σε εθνικούς αγώνες, με τους καλύτερους οδηγούς να εκπροσωπούν την ομάδα σε Ευρωπαϊκό επίπεδο. Αυτή τη στιγμή υπό τη σκέπη της Team Fordzilla συμμετέχουν περισσότεροι από 40 οδηγοί.

Τέλος, ο ιστότοπος teamfordzilla.com κάνει το ντεμπούτο του στη φετινή έκθεση, και αποτελεί τη νέα διαδικτυακή “στέγη” για την πρώτη esports ομάδα της Ford. Εκεί, οι οπαδοί της ομάδας θα μπορούν να ακολουθούν ζωντανά τα feeds των αγώνων, να κατεβάζουν γραφικά των οχημάτων για χρήση στα παιχνίδια και να ενημερώνονται για τις τελευταίες εξελίξεις.