Το AutoK9 είναι ένα κέντρο συντήρησης αυτοκινήτων στη Ρουμανία, το οποίο πάντα ενδιαφερόταν να παρουσιάζει custom προτάσεις σε μοντέλα της Dacia. Τελευταίο παράδειγμα είναι η μετατροπή ενός Duster πρώτης γενιάς σε cabrio, ακολουθώντας τα παραδείγματα της Range Rover και τη Volkswagen, με τα Evoque Cabrio και T-Roc Cabriolet, αντίστοιχα.

Ως βάση για το συγκεκριμένο Duster ήταν ένα σοβαρά τρακαρισμένο μοντέλο, το οποίο μετά από μια περίοδο τεσσάρων μηνών, μετετράπη στο ιδανικό μοντέλο για τις καλοκαιρινές διακοπές. Σύμφωνα με το AutoK9, το κόστος της μετατροπής άγγιξε τα 30.000 ευρώ, καθώς αφαιρέθηκαν οι πίσω πόρτες, ενώ οι εμπρός είναι πλέον χωρίς πλαίσιο.

Ακόμα, υπάρχει νέα μάσκα και φώτα ομίχλης, ενώ φέρει αποστάτες στα μουαγιέ για να “πατήσουν” καλύτερα οι μεγαλύτεροι τροχοί. Οι αλλαγές στο εσωτερικό είναι εξίσου εκτεταμένες και στην κεντρική κονσόλα υπάρχει μια μεγάλη -κάθετα τοποθετημένη- οθόνη αφής, ενώ έχουν τοποθετηθεί νέα καθίσματα και ξύλινες επενδύσεις στο δάπεδο, που θυμίζουν κατάστρωμα yacht.