Η VW στήνει containers για τεστ κορωνοϊού στους εργαζόμενους της στη Γερμανία

Σχετικά άρθρα

Με τον αριθμό των νέων κρουσμάτων του κορωνοϊού να αυξάνονται καθημερινά σε όλες τις χώρες της Ευρώπης, το VW Group αποφάσισε να εγκαταστήσει ειδικά σημεία ελεύθερης προσέλευσης για τεστ κορωνοϊού σε όλη την Γερμανία.

Με το σχέδιο αυτό η γερμανική εταιρία θέλει να βοηθήσει τους εργαζόμενούς στην χώρα να έχουν ομαλή καθημερινότητα. Η VW υποστηρίζει ότι θα έχει τη δυνατότητα να διενεργεί τουλάχιστον 2.400 τεστ ημερησίως στο Wolfsburgh, εκεί όπου βρίσκονται τα κεντρικά της εταιρίας, αλλά και το μεγαλύτερο εργοστάσιό της, με τα αποτελέσματα να βγαίνουν σε λιγότερο από 24 ώρες.

Η Volkswagen άνοιξε το συγκεκριμένο εργοστάσιο πριν τέσσερις μήνες και ύστερα από έξι εβδομαδες κλεισίματος, λόγω του καθολικού lockdown. Ο Gunnar Kilian, υπεύθυνος του εργοστασίου στο Wolfsburgh αναφέρει χαρακτηριστικά:

Τα test προσφέρουν την δυνατότητα άμεσης διακοπής της αλυσίδας μετάδοσης. Ένα ασφαλές περιβάλλον εργασίας είναι η μεγαλύτερη προτεραιότητα της εταιρίας.

Ο κύριος λόγος για την εγκατάσταση αυτών των σημείων test για τη νόσο Covid-19 είναι να μπορέσουν να ελεγχθούν τα περιστατικά και να μην μπερδεύονται με όσους έχουν συμπτώματα γρίπης, τώρα που μπαίνει ο χειμώνας. Αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα να αποφευχθεί ο πανικός και η υπερφόρτωση του συστήματος υγείας, ενώ θα λειτουργεί και με μεγαλύτερη ασφάλεια το εργοστάσιο.

Τα εργαστήρια για τα τεστ βρίσκονται μέσα σε containers, τα οποία έχουν προετοιμαστεί κατάλληλα για να δέχονται εθελοντικά τους εργαζόμενους. Η εταιρία υπολογίζει ότι θα έχει 10 τέτοια containers σε πρώτη φάση σε όλη την Γερμανία.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Tο Σεπτέμβριο τα αποκαλυπτήρια της νέας γενιάς του VW Transporter

Στα τέλη του περασμένου έτους, η Volkswagen ξεκίνησε την teasing καμπάνια του νέου Transporter (T7), για να ανακοινώσει σήμερα ότι το μοντέλο θα αποκαλυφθεί...

Η VW παρουσιάζει τα ID.3 GTX και ID.7 GTX Tourer

Τις γρήγορες GTX εκδόσεις των ID.3 και ID.7 Tourer παρουσίασε σήμερα η Volkswagen. Ξεκινώντας από το ID.3 GTX, είναι πισωκίνητο και στην έκδοση GTX...
Autoblog.gr