Μέχρι σήμερα η Jeep έχει δώσει αρκετές teaser φωτογραφίες του Grand Wagoneer, προσπαθώντας να απογειώσει την προσμονή για τα παγκόσμια αποκαλυπτήρια του μοντέλου, τα οποία έχουν προγραμματιστεί για τις 3 Σεπτεμβρίου.

Για πολλούς λάτρεις της εταιρίας στην Αμερική τα είχε καταφέρει, αλλά σήμερα μάλλον απογοητεύτηκαν, καθώς η Jeep ανακοίνωσε ότι την ερχόμενη εβδομάδα θα μας δείξει ένα concept του μοντέλου και όχι την έκδοση παραγωγής.

Αυτό σημαίνει ότι η κυκλοφορία του νέου μεγάλου SUV της Jeep θα καθυστερήσει τουλάχιστον έναν χρόνο, καθώς αναμένεται το δεύτερο εξάμηνο του 2021.

Το νέο Jeep Grand Wagoneer θα κάνει χρήση της πλατφόρμας του Ram 1500, που θα το καθιστά ένα στιβαρό “body-on-frame” SUV, ενώ πιθανότατα θα μοιράζεται και τους ίδιους κινητήρες.

Σύμφωνα με τον CEO της Jeep, Mike Manley, η εταιρία εργάζεται πάνω σε αυτό για αρκετά χρόνια, καθώς είχε μια μακρά περίοδο “κύησης”. Το μοντέλο θα είναι “σούπερ premium” και ξεκάθαρα τοποθετημένο σημαντικά πάνω από το Grand Cherokee, με κύριους ανταγωνιστές του τα Cadillac Escalade και Lincoln Navigator.

Τέλος, θα διαθέτει τρεις σειρές καθισμάτων, κάτι που σημαίνει ότι θα προσφέρεται σε 6θέσια και 7θέσια διάταξη.