Η συγκεκριμένη Bugatti Type 59 Sports του 1934 θα βγει σε δημοπρασία από τον οίκο Gooding & Company, ο οποίος εκτιμά πως θα πιάσει τιμή μεγαλύτερη των 11 εκατ. ευρώ.

Το αυτοκίνητο φορά τον κινητήρα υπ’αριθμόν 5 και ξεκίνησε την ζωή του ως μέρος της αγωνιστικής ομάδας της Bugatti το 1934-1935. Στο Grand Prix του Μονακό, ο Rene Dreyfus τερμάτισε με αυτή στην 3η θέση, ενώ πήρε τη νίκη στον αγώνα του Spa.

Όταν η γαλλική εταιρία αποχώρησε από τους αγώνες Grand Prix, μετέτρεψε την Type 59 για να συμμετέχει σε αγώνες σπορ αυτοκινήτων, αφαιρώντας τον κομπρέσορα του κινητήρα, ενώ ταυτόχρονα τοποθέτησε ένα νέο κιβώτιο ξηρού τύπου, προχωρώντας σε αλλαγές τόσο στο σασί όσο και στο αμάξωμα. Το αυτοκίνητο ονομάστηκε Type 59 Sports και το 1937 κυριάρχησε στους αγώνες στους οποίους συμμετείχε.

Η αγωνιστική του καριέρα ολοκληρώθηκε εκείνο το έτος και αγοράστηκε από τον Βασιλιά Λεοπόλδο Γ΄του Βελγίου. Από τότε άλλαξε ακόμη 4 ιδιοκτήτες και μηχανικά φορά έναν 8-κύλινδρο 3,25 λίτρων κινητήρα με διπλά Zenith καρμπυρατέρ. Όταν ο κινητήρας διέθετε κομπρέσορα απέδιδε 250 άλογα στις 5.000 σ.α.λ, και συνδυάζεται με ένα 4-τάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων.