H Williams Advanced Engineering μηνύει την Lotus για τη λήξη της σύμβασης της εξέλιξης της Evija

Σχετικά άρθρα

Πριν περίπου δύο εβδομάδες έγινε γνωστό ότι οι παραδόσεις της Lotus Evija θα καθυστερήσουν, εξαιτίας των προβλημάτων που προκάλεσε η πανδημία του νέου κορωνοϊού.

Η καθυστέρηση αυτή προκάλεσε τον εκνευρισμό των στελεχών της βρετανικής εταιρίας, και σήμερα μαθαίνουμε ότι η Lotus αποφάσισε να τερματίσει το συμβόλαιό της με την Williams Advanced Engineering (WAE), με την ανακοίνωση να τονίζει:

Καθώς το πρόγραμμα της Εvija πλησιάζει στα τελευταία στάδιά του, η Lotus επέλεξε να φέρει την εξέλιξη του αυτοκινήτου στην δικαιοδοσία της, καθώς υπήρχαν προβλήματα παραδόσεων από την Williams Advanced Engineering. Η Lotus αποφασίζει να τερματίσει το συμβόλαιό της με την WAE ως τεχνικό συνεργάτη για την εξέλιξη του ηλεκτρικού συστήματος και των μπαταριών της Evija.

Η Lotus θα ολοκληρώσει και θα ενισχύσει το πρόγραμμα εξέλιξης του αυτοκινήτου in house, στο νέο κέντρο εξέλιξης στο Warwickshire, και με βάση το αναθεωρημένο χρονοδιάγραμμα για την Evija. Το τελικό αποτέλεσμα θα είναι ένα πολύ καλύτερο αυτοκίνητο καθώς δεν παρουσιάζουμε μόνο το ισχυρότερο αλλά και το καλύτερο σπορ ηλεκτρικό αυτοκίνητο στον κόσμο.

Ωστόσο, από την πλευρά της η WAE ξεκίνησε νομικές διαδικασίες εναντίον της Lotus, υποστηρίζοντας:

Οι παραπάνω κατηγορίες είναι εντελώς λανθασμένες και χωρίς καμία νομική βάση, κατασκευασμένες από τις Lotus/Geely για διαφημιστικούς σκοπούς. Οι τυχόν ισχυρισμοί από την Lotus για παραβίαση των όρων της συμφωνίας είναι ψευδείς και επινοημένοι.

Η Williams Advanced Engineering θα λάβει νομικά μέτρα εναντίον της Lotus, υποστηρίζοντας ότι υπάρχουν ανεξόφλητα τιμολόγια από τον περασμένο Απρίλιο. Τέλος, η WAE αναφέρει ότι συνέχισε να κάνει εξαιρετική δουλειά και να προχωρά στο project, παρά τον παγκόσμιο αντίκτυπο της νόσου Covid-19 και ότι η περιπέτεια με τη Lotus δεν θα επηρεάσει τις συνεργασίες της με άλλες εταιρίες.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Lotus ανακοίνωσε τις τιμές του Emeya στην Ευρώπη

Στις αρχές του περασμένου φθινοπώρου, η Lotus αποκάλυψε το Emeya, με το οποίο η βρετανική εταιρία -υπό κινέζικη ιδιοκτησία- εισέρχεται στην κατηγορία των υπερπολυτελών...