Ο Bruce Canepa είναι ένας Αμερικάνος πρώην οδηγός αγώνων και αντιπρόσωπος της Porsche στις Η.Π.Α., ενώ διαθέτει εγκαταστάσεις για αποκατάσταση sport και αγωνιστικών αυτοκινήτων της γερμανικής εταιρίας στο Scotts Valley της Καλιφόρνια.

Ο Αμερικάνος ένιωσε ότι υπάρχει χώρος για περαιτέρω βελτίωση και εξέλιξε της 959 κατά την διάρκεια των χρόνων, και στο παρακάτω video μας μιλά για την 959 SC (από τα αρχικά Sport Canepa).

Όπως ξέρεις το γερμανικό supercar, που σημάδεψε τη δεκαετία του ’80, φορά έναν επίπεδο εξακύλινδρο κινητήρα, 2,8 λίτρων, με υδρόψυκτες κυλινδροκεφαλές και αερόψυκτο μπλοκ που με τη βοήθεια δύο σειριακών turbos, αποδίδει 450 άλογα και 501 Nm ροπή.

Ωστόσο με την περιποίηση του Canepa, η ανακατασκευή του κινητήρα προσφέρει 75% επιπλέον ιπποδύναμη. Το πακέτο αναβάθμισης Genereation III κάνει τον κινητήρα να αποδίδει 800 άλογα, με τη ροπή να ξεπερνά τα 880 Nm. Για να φτάσει σε αυτή την ιπποδύναμη, έχει τοποθετήσει νέα διπλά -παράλληλα τοποθετημένα- turbo της BorgWarner, ενώ διαθέτει ασπίδες θερμότητας από τιτάνιο, νέα εισαγωγή και εξάτμιση, νέο στρόφαλο, νέα μίζα και σύστημα ψεκασμού, νέα φίλτρα αέρα, επαναπρογραμματισμένο λογισμικό και νέα πλεξούδα.

Η ανακατασκευή του Canepa δεν περιορίζεται στα μηχανικά μέρη, καθώς η 959SC βάφεται σε όποιο χρώμα θελήσει ο πελάτης, όταν η Porsche την προσέφερε μόνο σε άσπρο, ασημί και κόκκινο χρώμα. Παρόλα αυτά, το αμάξωμα της 959 δεν πειράζεται και είναι κατασκευασμένο από ένα κράμα αλουμινίου και Kevlar, το πάτωμα από Nomex και οι ζάντες από κράμα μαγνησίου. Διαθέτει σύστημα παρακολούθησης της πίεσης των ελαστικών, ηλεκτρονικά ρυθμιζόμενη ανάρτηση, τετρακάναλο ABS και πάρα πολλά άλλα.

Ακόμα, αναβαθμισμένη είναι η ανάρτηση του αυτοκινήτου, ενώ το εσωτερικό ντύνεται εξολοκλήρου με νέα, καλύτερης ποιότητας δέρματα, ενώ υπάρχει και το σύστημα ήχου/πλοήγησης Porsche Classic. Τοποθετούνται νέες ζάντες 18 ιντσών που αναπαράγουν το αρχικό σχέδιο του αυτοκινήτου, με την διαδικασία αποκατάστασης να ξεπερνάει τις 500 ώρες μόνο για το αμάξωμα (προτού βαφεί), ενώ άλλες 300 ώρες χρειάζονται για το εσωτερικό.